Bijeljina: Održana obuka za komandante lokalnih kriznih štabova

Republička uprava civilne zaštite organizovala je danas obuku za komandante lokalnih kriznih štabova Područnog odjeljenja Bijeljina o sistemu zaštite i spasavanja i njihovoj ulozi i obavezama u štabovim.

BIJELJINA
FOTO: Srna

Područno odjeljenje Bijeljina obuhvata i Zvornik, Srebrenicu, Ugljevik, Lopare, Šekoviće, Osmake, Vlasenicu, Miliće i Bratunac.

Viši stručni saradnik za projekte i međunarodnu saradnju u Republičkoj upravi Dragiša Tešanović upoznao je učesnike o procedurama traženja, pružanja i prihvata pomoći, kao i o komunikaciji u vanrednim situacijama i odnosima sa medijima i građanima.

On je dodao da je poslije izbora i imenovanja gradonačelnika i načelnik opština pravi trenutak da upoznati ih sa njihovom ulogom i obavezama u lokalnim kriznim štabovima.

"Pokazaćemo im kako treba da formiraju svoje timove i sektore, kao i koje planske dokumente i procjene treba da donose", naglasio je Tešanović.

Na obuci je učestvovao i gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović koji smatra da je da je učešće u ovoj obuci važno i za njega i Gradsku upravu.

Petrović je izrazio nadu da će ova obuka poboljšati naš rad i kapacitete da se odgovori izazovima, te dodao da će se činiti da se zaštite građani i imovina, saopšteno je iz Gradske uprave.

  • 22:00

    3°C
  • 01:00

    2°C
  • 04:00

    1°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI