Ukupno slučajeva
4473 (+20)
Preminuli
134 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Mitrović i Gradaščević novi potpredsjednici Skupštine grada Bijeljina

Za potpredsjednike Skupštine grada Bijeljina izabrani su Milenko Mitrović /Pokret za Bijeljinu/ i Mustafa Gradaščević /SDA/, a za vršioca dužnosti sekretara Dejan Blagojević /SDSS/, čime je završen izbor novog skupštinskog rukovodstva.

BIJELJINA

U obraćanju na konstitutivnoj sjednici Gradaščević je pozvao predstavnike gradske vlasti na razumijevanje i dogovor, te da se svi animoziteti ostave po strani.

"Velike su stvari započete i velike stvari u Bijeljini treba da se započnu, nemojte da se to dovede u pitanje politički razmimoilaženjem", rekao je Gradaščević i dodao da na lokalnom nivou ne treba da bude visoke politike, nego da se svi predstavnici vlasti u gradu bave boljim životom građana.

Šef Kluba odbornika PDP-a Slaviša Marković rekao je novinarima da je blok od osam odbornika PDP-a, SDS-a i DNS-a, koji su opozicija u Skupštini grada, očekivao da dobije jedno od četiri mjesta u rukovodstvu lokalnog parlamenta, a zauzvrat bi se kompromis mogao očekivati i pri izboru 10 načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi, koje isključivo predlaže gradonačelnik.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Miroslav Milovanović je na pitanje novinara da li će opozicija imenovati načelnike, odgovorio "uvijek je bilo i biće i sada".

On je dodao da su u dosadašnjem toku sjednice odbornici skupštinske većine ukazali na nedosljednost u djelovanju opozicije.

Predstavljajući viziju o budućem funkcionisanju Gradske uprave Bijeljina, gradonačelnik LJubiša Petrović naglasio je potrebu bolje saradnje gradonačelnika i Skupštine grada.

"Cilj svake odluke novog saziva Skupštine grada treba da bude poboljšanje kvaliteta života stanovnika Semberije, a to se može postići saradnjom, jedinstvom i poštovanjem zakona i pravila", istakao je Petrović u ekspozeu na konstitutivnoj sjednici lokalnog parlamenta.

On je naveo da Gradska uprava Bijeljine nema izražene probleme sa brojem službenika i najavio da će prioritet biti efikasnije upravljanje ljudskim resursima, na osnovu profesionalnosti.

"Želimo da približimo Bijeljinu konceptu `pametnih gradova` i da strateška dokumenta prilagodimo novim razvojnim izazovima", rekao je gradonačelnik.

Petrović je najavio da će se zalagati za modernizaciju Gradske uprave, unapređenje upravljanja lokalnim finansijama, poboljšanje funkcionisanja javnih gradskih preduzeća i ustanova, kao i poboljšanje demografske, socijalne i populacione politike.

Nasuprot efikasnosti koju očekuje od gradske administracije, gradonačelnik kaže da priželjkuje maratonske sjednice Skupštine grada i veliki broj diskusija, što se dešava već na prvoj sjednici koja je nakon šestočasovnog zasjedanja prešla tek polovinu dnevnog reda.

 

  • 22:00

    10°C
  • 01:00

    10°C
  • 04:00

    9°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI