Orašanin: Zbog nezakonitih odluka u Bijeljini, sudovi će imati pune ruke posla

Skupštinska većina u Bijeljini je juče suprotno svim zakonskim propisima i ovlašćenjima izašla sa prijedlogom svojih kandidata za v.d. načelnika 10 odjeljenja. Izvjesno je da će sudovi imati pune ruke posla. – istakla je Mirjana Orašanin, odbornica SDS-a u Skupštini Grada Bijeljina.

Orašanin: Zbog nezakonitih odluka u Bijeljini, sudovi će imati pune ruke posla

„I pored naših i gradonačelnikovih upozorenja da se radi o prijedlogu koji je u suprotnosti i sa Zakonom o lokalnoj samoupravi jer su u prethodnom mandatu takve i slične odluke poništavane od strane suda i pri tom nanijeta velika šteta budžetu Grada Bijeljina, skupštinska većina je dala na glasanje njihov prijedlog" - rekla je Orašanin.

Ona je istakla da je do kulminacije napete atmosfere došlo kod poslednje tačke dnevnog reda kada je Gradonačelnik, u skladu sa svojim ovlašćenjima, predložio Skupštini Grada v.d.načelnika za 10 odjeljenja u Gradskoj Upravi.

„Nadamo se da će skupštinska većina izraziti spremnost na saradnju uz poštovanje zakonskih odredbi u narednim sjednicama, kako bi Skupština mogla da radi konstruktivno i efikasno i kako građani ne bi snosili posljedice ovakvog rada Skupštine. U protivnom jedino je izvjesno da će sudovi morati da rješavaju mnoga pitanja" - zaključila je odbornica SDS-a Mirjana Orašanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

10°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    9°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

139 cm

Promjena: 1cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI