Stevanović: "Pavgord" investira 70 miliona KM u "Žitopromet" i "Vanekov" mlin

Kompanija “Pavgord” iz Foče uložiće 20 miliona KM u Žitopromet u Bijeljini, od toga 10 miliona biće uloženo u pogone, a momentalno će početi sa otkupom svih poljoprivrednih žitarica.

Stevanović: "Pavgord" investira 70 miliona KM u "Žitopromet" i "Vanekov" mlin

Plaćanja poljoprivrednim proizvođačima vršiće se odmah po dovoženju i lagerovanju proizvoda.

"Nakon uspješnog preuzimanja "Žitoprometa" krećemo u investicije u ovu kompaniju. Pored, do sada uloženih sredstava, "Pavgord" će odmah početi sa otkupom svih poljoprivrednih proizvoda. Obavještavamo sve naše proizvođaće da tokom marta i aprila uspostave kontakt sa Novim Žitoprometom, te stave do znanja da imaju namjeru da prodaju svoje proizvode. Plaćanje svih poljoprivrednih kultura će biti vršeno odmah istog dana po predajiistih u prostorije "Žitoprometa". Obezbijeđeno je 10.000.000 KM za ove potrebe. Pored toga, ulažemo dodanih 10.000.000 KM u opremu i osavremenjavanje proizvodnje", rekao je Stevanović za Ntv Arena.

Stevanović ističe da će 50 miliona KM biće uloženo u stambeno-poslovni kompleks "Vanekov mlin" uz očuvanje istorijskog spomenika kulture u doba Austrougarske.

"Ne samo što će objekat biti reprezentativan, nego ćemo očuvati i istorijski važan spomenik kulture kakav je "Vanekov mlin". Istovremeno ćemo zaposliti domaću radnu snagu, građevinsku operativu, plaćati značajne poreze državi i gradu. Vidimo velike mogućnosti u Bijeljini i Semberiji", dodaje advokat kompanije "Pavgord"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA