"Očekujte inspektore u svako doba" Od sutra pojačane kontrole ugostiteljskih objekata u Srpskoj

S obzirom na to da je od sutra dozvoljeno organizovanje muzike uživo u ugostiteljskim objektima u Srpskoj, iz Inspektorata RS upozoravaju ugostitelje da su dužni da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera.

"Očekujte inspektore u svako doba" Od sutra pojačane kontrole ugostiteljskih objekata u Srpskoj

Pozivali su privredne subjekte da poštuju radno vrijeme, da radni prostor organizuju na način da se ispoštuju propisane mjere i da vode računa o broju osoba koje istovremeno mogu boraviti u objektu.

- Proteklih dana imamo tendenciju porasta broja pozitivnih na korona virus, zbog čega će inspektori, svim raspoloživim kapacitetima, u narednom periodu pojačati nadzor nad sprovođenjem mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti na teritoriji RS. Rad inspektora organizovan je u smjenama, pa poslovni subjekti njihov dolazak mogu da očekuju u dnevnim, večernjim i noćnim časovima - naglašavaju u Inspektoratu RS i dodaju da je cilj inspekcijskog nadzora da se kroz poštovanje mjera i organizaciju rada u skladu sa preporukama, omogući odvijanje privrednih aktivnosti u mjeri u kojoj je to moguće.

- Naš zajednički interes je da privredni subjekti rade, ali uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera - poručuju iz Inspektorata RS.

U okviru sprovođenja preventivnih mjera na suzbijanju širenja korona virusa, do sada je sprovedeno 38.677 inspekcijskih kontrola, u kojima su izrečene kazne od 555.000 KM, dok je za 53 ugostiteljska objekta izrečena mjera privremene zabrane rada.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA