Epidemiološke mjere prekršilo 49 ugostitelja, jedan objekat zatvoren

Zbog kršenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, ugostiteljskim objektima u Srpskoj sinoć su izrečene kazne od 59.000 KM, dok je za jedan objekat izrečena i mjera zabrane rada.

Epidemiološke mjere prekršilo 49 ugostitelja, jedan objekat zatvoren
FOTO: Goran Šurlan/RAS Srbija

Sprovedeno je 618 kontrola, od čega su u 49 slučajeva utvrđene nepravilnosti, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

- Podsjećamo da je Štab juče donio novi zakljičak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim korona virusom u RS, koji se odnosi na period do 11. marta. Svi poslovni subjekti koji obavljaju registrovanu djelatnost obavezni su da se pridržavaju mjera propisanih ovim zaključkom, kao i sami građani u svom kretanju i ponašanju - naglašavaju u Inspektoratu RS i dodaju da će, s obzirom na veoma nepovoljnu epidemiološku situaciju u RS, isnpektori nastaviti intenzivn ekontrole svim raspoloživim kapacitetima.

- Pojedinci koji svojim neodgovornim ponašanjem budu ugrožavali zdravlje stanovništva, snosiće posljedice u skladu sa zakonom - upozoravaju iz Inspektorata RS.

Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti propisana je kazna u iznosu od 2.000 do 10.000 KM za pravno lice ili preduzetnika ako ne sprovodi vanredne mjere dezinfekcije, obezbjeđivanja lične zaštitne opreme, zaštitnih mjera fizičke distance i sprečavanja okupaljanja u većim grupama, ograničenja radnog vremena. Takođe, za ovaj prekršaj novčanom kaznom od 1.000 do 3.000 KM kazniće se odgovorno lice u pravnom licu i preduzetnik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA