Naći rješenja za nastavak izgradnje škole u Račanskoj ulici

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović najavio je da će u narednih nekoliko dana razgovarati sa predstavnicima bijeljinske lokalne zajednice o nastavku izgradnje područne Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Račanskoj ulici u Bijeljini.

Naći rješenja za nastavak izgradnje škole u Račanskoj ulici

"Vlada RS uložila je mnogo novca u obrazovanje, samo iz Razvojnog programa 90 miliona KM u 120 različitih projekata, ali u obrazovanje uvijek treba iznova i kontinuirano ulagati", rekao je Kasipović novinarima u Bijeljini.

Direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" Dragorad Vasić rekao je da je projektna dokumentcija za ovu područnu školu završena prije tri godine, a temelji su podignuti prošle godine.

Vasić je rekao da su u prvoj fazi izgradnje škole posao zajednički dijelili resorno ministarstvo i opština Bijeljina, te izrazio uvjerenje da će radovi na isti način biti nastavljeni i u narednom periodu.

"Stara školska zgrada datira iz 1945. godine i namjenski nije ni pravljena za osnovnu školu", rekao je Vasić i dodao da u ovoj školi nastavu trenutno pohađa 370 učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA