Nagrađeni studenti generacije dva javna univerziteta u Srpskoj

Najbolja odbrana Srpske je znanje, a oni koji su najbolji su i nagrađeni. Studenti generacije dva javna univerziteta u dobijaju posao u republičkim institucijama.

Nagrađeni studenti generacije dva javna univerziteta u Srpskoj
FOTO: Srna

Najbolja među najboljima je Angelina Vukosav. Studentkinja je generacije Akademije likovnih umjetnosti Trebinje Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Kaže da je vrijedilo učiti i imati desetke u indeksu. Čeka je siguran posao, prenosi RTRS.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Naš trud konačno je urodio plodom i da svoje znanje koje smo stekli možemo da ostavimo ovdje u svojoj državi. Ovo je jako lijep gest, i voljela bih da se nastavi sa ovom praksom, kako bi i buduće generacije imale iste mogućnosti - rekla je Angelina Vukosav sa Akademije likovnih umjetnosti Trebinje, Univerziteta Istočno Sarajevo.

A da se jedan od najtežih fakulteta može završiti u roku i sa najboljim prosjekom dokazuje Đorđe Đukanović .Osnovne studije završio je na Medicinskom fakultetu u Banjaluci, odsjek farmacija.Zaposlen je u okviru Centra za biomedicinska istraživanja.

- Nakon godinu dana dobio sam stalno zaposlenje. A ono što mi je jako drago je što sam od Fakulteta dobio podršku u daljem obrazovanju, što mi finansira doktorske studije na Medicinskom fakultetu u Banjaluci - izjavio je Đukanović.

Da je budućnost na mladima ,ne treba da bude samo floskula, poručio je premijer Radovan Višković. Vlada želi da ih zadrži u Srpskoj i da pokaže da vrijedi biti najbolji.

- Često se spočitava da ne možete dobiti posao bez članske karte. Ove mlade ljude niko danas nije pitao o političkoj nacionalnoj ni bilo kojoj drugoj pripadnosti, oni su ovdje samo zbog indeksa i ocjena u njemu - naglasio je Višković.

Republika Srpska i institucije biće uvijek uz mlade jer su oni njena budućnost.

37°

  • 17:00

    32°C
  • 20:00

    26°C
  • 23:00

    20°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

71 cm

Promjena: -8cm

Sava Jamena

195 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 31. Jul 2021. 13:00

Korona virus u Bijeljini
Ukupno slučajeva

6754 +0

Preminule osobe

223 +0

Podaci ažurirani: 22. Jul 2021.

BDBOX oglasi SVI OGLASI