NA INICIJATIVU ĐURĐEVIĆA Ugostitelji, vlasnici privremenih bašta, sada su oslobođeni jedne obaveze!

Inicijativa predsjednika Skupštine Grada Bijeljina Aleksandra Đurđevića, da se vlasnici bašta ugostiteljskih objekata u Bijeljini, a koje su privremenog karaktera, oslobode obaveze da predaju dokumentaciju za dobijanje lokacijskih uslova, jednoglasno je usvojena na juče održanoj Skupštini.

NA INICIJATIVU ĐURĐEVIĆA Ugostitelji, vlasnici privremenih bašta, sada su oslobođeni jedne obaveze!
FOTO: Bijeljina danas

U obrazloženju predložene inicijative Đurđević je naveo da bi se ona sprovela kroz izmjene i dopune odluke iz 2018. godine.

"Izmjena i dopuna navedene odluke bi se odnosila samo na privremene bašte, za koje vlasnici svakako traže odobrenje za postavljanje bašte i plaćaju naknadu za prostor koji su zauzeli. Podnošenje zahtjeva za lokacijske uslove i sva prethodna dokumentacija koja im je potrebna kao što su izrada projekta i sl., stvara dodatne troškove koje nisu imali. Ugostiteljstvo je jedan od sektora koji su najviše pogođeni pandemijom korona virusa, stoga smatram da bi donošenje jedne ovakve odluke bilo adekvatno", istakao je Đurđević.

Skupština Grada jednoglasno je usvojila Đurđevićev prijedlog.

"Tražim i očekujem od resorno nadležnog odjeljenja Gradske uprave da postupe po usvojenoj inicijativi i da već za sljedeću sjednicu Skupštine grada pripreme izmjene i dopune navedene odluke, kako bismo postupili ispravno i izašli u susret ljudima koji su pogođeni ovakvom odlukom", naveo je prodnosilac inicijative.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA