Mediji: Krivokapić je već bivši

Današnje glasanje o opozivu ministra pravde Vladimira Leposavića u Skupštini Crne Gore pokazaće razmjere krize aktuelne vlade premijera Zdravka Krivokapića.

Mediji: Krivokapić je već bivši
FOTO: Anadolija

Dio crnogorskih medija spekuliše da je aktuelni premijer "već bivši" i da je izvjesno da će ga zamijeniti predsjednik Demosa Miodrag Lekić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Konsultacije o tome već su nezvanično počele unutar tri koalije, koje tvore skupštinsku većinu, saznaju "Novosti".

"Danas ćemo obavijestiti javnost o narednim potezima, ali je jasno da ukoliko s DPS-om bude smijenjen ministar Leposavić, premijer Krivokapić nema više legitimitet", rekao je za taj list jedan od lidera DF Milan Knežević.

I podgorički portal "Borba" piše da su predstavnici parlamentarne većine već započeli neformalne razgovore oko rješavanja političke krize izazvane povlačenjem podrške Krivokapiću.

Pozivajući se na više izvora, portal piše da će ti razgovori narednih dana biti intenzivirani u pravcu konkretizacije budućeg djelovanja i nova kadrovska kombinatorika.

"Premijer Zdravko Krivokapić je već sada bivši, a njega bi mogao da zamijeni Miodrag Lekić, jedan od lidera koalicije 'Mir je naša nacija' (Alekse Bečića)", piše "Borba".

Lekić bi, kažu, imao puni mandat za sastav nove vlade u koju bi ušli svi lideri parlamentarne većine.

Lekić, koji bio ambasador SRJ u Rimu, je, tvrdi portal, prihvatljiv je za sve poslaničke klubove parlamentarne većine.