Drina blizu kritične tačke izlivanja

Ukoliko kiša nastavi da pada istim intenzitetom izvjesne su nove poplave u Semebriji, rekao je Srni šef Civilne zaštite u Bijeljini Drago Ristić.

Drina blizu kritične tačke izlivanja

"Vodostaj rijeke Drine izuzetno je visok, prethodnih dana iznosio je oko 1.000 centimetara, što znači da je korito puno, ali da još nije došlo do izlivanja", rekao je Ristić i podsjetio da Drina izlazi iz korita kada pređe 1.200 centimetara.

On je dodao da najveća opasnost prijeti od bujičastih vodotoka Drine kod kojih se vodostaj mijenja iz sata u sat, te da od Save ne prijeti opasnost, jer je ona mnogo mirnija.

"Svi vodotoci rijeke Drine su u porastu i zbog njih se situacija stalno mijenja, dok je vodostaj rijeke Save mnogo manji, čak do 250 centimetara ispod opasnog nivoa", rekao je Ristić i izrazio nadu da će padavine prestati i Drina se spustiti na normalan nivo.

On je podsjetio da su prošle godine sanirani obaloutvrda na Orlovom polju, takozvana "Holandija" na rijeci Drini i dio nasipa koji je bio oštećen na Topolovcu, i dodao da od tada nije nešta učinjeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA