Narednih dana u BiH sunčano i veoma toplo, temperature i do 38 stepeni

  • BiH
  • 18. Jun 2021.

U Republici Srpskoj će narednih dana biti sunčano i vruće uz malu dnevnu oblačnost, u većini predjela sa najvišom dnevnom temperaturom od 30 do 38 stepeni Celzijusovih, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Narednih dana u BiH sunčano i veoma toplo, temperature i do 38 stepeni

Sutra ujutro će u većini predjela biti vedro i sunčano, a tokom dana sunčano uz malu do umjerenu dnevnu oblačnost, veoma toplo, u mnogim predjelima vruće. Poslije podne može doći do umjerenog razvoja oblaka koji lokalno ponegdje može usloviti grmljavinu i po koji kratkotrajni pljusak.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Vjetar će biti slab pretežno sjevernih smjerova, prolazno umjeren sjeverozapadni na sjeveroistoku i istoku, a na jugu do umjeren sjeverni.

Jutarnja temperatura biće od 12 do 19 stepeni, a najviša dnevna temperatura vazduha od 25 do 33 stepena Celzijusova.

U nedjelju, 20. juna, ujutru i tokom dana u većini predjela biće sunčano i veoma toplo uz malu dnevnu oblačnost, popodne promjenljivo oblačno i vruće, ponegdje i sparno vrijeme.

Uslova za rijetke slabe i kratkotrajne pljuskove će biti na jugozapadu Krajine, a uveče i u noći na ponedjeljak u Semberiji i donjem Podrinju.

Jutarnja temperatura biće od 13 do 20, a najviša dnevna od 26 do 35 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 21. juna, ujutru i tokom dana u većini predjela biće sunčano i vruće uz malu dnevnu oblačnost, popodne promjenljivo oblačno, vruće i sparno. Izraženiji razvoj oblaka očekuje se na krajnjem istoku, pa će tamo biti mogućnosti za po koji kraći pljusak i grmljavinu.

Jutarnja temperatura od 15 do 21, a najviša dnevna od 29 do 38 stepeni Celzijusovih.

U utorak, 22. juna, noć će biti topla, na sjeveru i jugu tropska, a temperatura neće pasti ispod 20 stepeni Celzijusovih. Ujutru i tokom dana u većini predjela biće sunčano i vruće uz malu dnevnu oblačnost. Popodne će biti promjenljivo oblačno, vruće i sparno.

Jutarnja temperatura biće od 15 do 22, a najviša dnevna od 30 do 38 stepeni Celzijusovih.