Gradonačelnik Bijeljine danas prima zvaničnike Srpske

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović danas će primiti visoku delegaciju Republike Srpske, koju će predvoditi predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Gradonačelnik Bijeljine danas prima zvaničnike Srpske

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović danas će primiti visoku delegaciju Republike Srpske, koju će predvoditi predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

U delegaciji su i predsjednik Vlade Radovan Višković sa više ministara, kao i srpski član u Predsjedništvu BiH Milorad Dodik.

Do sastanka, koji počinje u 13 časova u Gradskoj upravi, je došlo na inicijativu predsjednice Republike Srpske.

Bijeljina je drugi grad po veličini u Republici Srpskoj, koji ima sve potencijale da bude nosilac razvoja tog dijela Republike Srpske.

Podsjetimo da će uskoro u Bijeljini početi i gradnja auto puta koji će od Rače do Bijeljine finansirati Srbija.

Radi se o trasi auto puta koji treba da preko Brčkog spoji Beograd Sarajevo i Beograd Banjaluka.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović koji dolazi iz Srpske demokratske stranke od ovog susreta očekuje veću podršku republičke vlasti, prije svega Vlade u realizaciji razvojnih projekata važnih za ovaj grad.

On očekuje da će ovaj sastanak otkloniti sve prepreke i političke blokade i da će se prije svega voditi računa o interesima građanima, kao što i oni vode računa kada su u pitanju uplate raznih poreza, koji idu u zajedničku kasu.

"Bijeljina ne traži ništa više, ali ni manje, nego onoliko koliko nam pripada s obzirom na činjenicu da smo drugi grad po svim parametrima u Republici Srpskoj. Značajna sredstva iz našeg grada idu i u budžet Republike Srpske i zato očekujemo ravnopravnu raspodjelu tih sredstava, jer Bijeljina ima velike razvojne kapacitete", naveo je Petrović.

Takođe, rekao je da se nada da će i zvaničnici Republike Srpske pokazati da im je stalo i do "naše lokalne zajednice, koja u proteklim mjesecima nije naišla na razumijevanje kada su u pitanju neke vladine institucije",

"Grad Bijeljina je otvoren grad i svako ko želi da pomogne razvoju našeg grada i stvaranju uslova za više radnih mjesta i bolji život građana - Dobrodošao je u naš grad!", kazao je prvi čovjek Bijeljine.

Ovo je prva posjeta zvaničnika Republike Srpske, koji pripadaju SNSD-u, gradu u kojoj je gradonačelnik iz Srpske demokratske stranke, a skupštinsku većinu predvodi SNSD.

Nakon lokalnih izbora i Bijeljina kao Banjaluka bila je pod pritiskom da republičke vlasti neće ulagati u te gradove, jer su pobjedu odnijeli gradonačelnici opozicije, što je posebno naljutilo člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je i lider SNSD-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA