Kako do savršene letnje kombinacije

Vreli dani su pred nama, a leto pruža bezbroj mogućnosti da se poigrate sa odevnim kombinacijama, modnim dodacima i aktuelnim stilovima. Koje su to najbolje letnje kombinacije? Šta će biti u trendu ovog leta?

Kako do savršene letnje kombinacije
FOTO: rawpixel.com

Došli smo do nekoliko neizostavnih komada garderobe koje biste mogli da nosite u letnjim mesecima. Predstavljamo vam delove savršene letnje kombinacije koje ćete poželeti da nosite u svim prilikama i uklapate ih po svojoj želji. Dajte mašti na volju i kreirajte svoj letnji fazon u kojem ćete izgledati kao sa stranica modnog magazina.

Retro je u uvek u igri

Stara odeća može živeti novi život ako joj ga vi udahnete svojim maštovitim kombinacijama i uklopite je uz svoj autentični stil. U maminom i bakinom ormaru, ili u prodavnici polovne odeće krije se pravo malo blago. Takođe, u buticima se često pojavi talas novih modnih linija koje su zapravo "reciklirana" moda iz prošlih vremena, u vintidž i retro fazonu.

Bilo da se opredelite za cipele sa mašnom, "mačkaste" naočare ili slamnati šešir koji je hit ove sezone - nećete pogrešiti. Male torbe od slame iz 60-ih i 70-ih su doživele svoj povratak i sa plaža se preselile na gradske ulice. Osim toga, zvoncare su ponovo u modi i izgleda da su ih devojke oduševljeno prihvatile. Primetan je i uticaj 90-ih na današnje modne trendove, tako da šta god da odaberete iz ove epohe - kratke majice, kožne suknje, ogrlice uz vrat, naočare za sunce u duginim bojama, teksas jakne ili biciklističke helanke - bićete kul i zapaženi.

Šorc visokog struka i bluza

Bluza i šorc? Ovo je idealna kombinacija za tople letnje dane kada uprkos vrućini i opuštenoj atmosferi, želite da izgledate fino, sofisticirano i elegantno. Bluza dugih ili kratkih rukava u beloj boji, boji slonovače ili u puder ružičastom tonu uz šorc visokog struka sa naglašenim kaišem biće pun pogodak za svečanije prilike.

Uz efektnu ogrlicu i upadljive sandale, razigraćete celu priču. Preporučujemo da bluzu nosite upasanu u šorc, a dezeni koji se najavljuju za letnju sezonu koja je pred nama su u sunčanim i zemljanim tonovima, kao i u boji peska. Ako ceo look upotpunite sandalama sa četvrtastim vrhom koje su ovog leta obavezne, sigurni smo da ćete izgledati kao kraljica dobrog stila.

Jedan "statement" komad

Takozvani "statement" komad garderobe predstavlja jedan upadljivi odevni predmet ili detalj kojim pokazujete stav i koji vas izdvaja iz gomile. Ekstravagantan modni dodatak u vidu torbe, ogrlice, ešarpe, ili neki otkačeni šeširić, daće vašoj letnjoj kombinaciji jedinstvenost i privući će mnoge poglede.

Ako se odlučite za ovakav smeli potez i treba vam unikatni detalj koji će vaš izgled učiniti atraktivnim i autentičnim, najbolje je opredeliti se za štampanje majica koje privlače pažnju i daju vašoj kombinaciji lični pečat. Možete pokušati i sa modnim dodacima i nakitom ručne izrade koje kreiraju i prave mladi i neafirmisani dizajneri. Tzv. "mali dizajneri" i njihove originalne kreacije uglavnom se mogu naći na društvenim mrežama.

Prirodni materijali su uvek in

Ne treba ni da vam napominjemo zašto je inače važno nositi prirodne materijale poput lana, svile, viskoze i pamuka, a naročito leti. Osim što su prijatniji za kožu i u njima se nećete mnogo znojiti, tkanine koje će vam doneti udobnost izgledaju potpuno neodoljivo, lepršave su i podsećaju na mediteran i mondenska letovališta.

U njima će koža da diše, ne lepe se i stvaraju prirodnu ventilaciju, a uz to ekološka odeća od recikliranih i organski gajenih vlakana čuva zdravlje ali i planetu. Doprinesite i vi zaštiti životne sredine!

Kačket kao modni detalj

Pravila više ne postoje! Kao što se patike nose uz sakoe i kapute, kačket se vratio na velika vrata i nosi se uz bukvalno sve. Aksesoar koji je nekada bio odraz isključivo sportskog stila, sada se nosi i uz jaču šminku i na razne elegantnije kombinacije.

Bilo da je u pitanju šorc i bluzica ili haljina, pa čak i mantilić, kačket će učiniti da izgledate ležerno i kul. Uz efektne naočare za sunce i upadljive minđuše u vidu karika, izgledaćete kao superstar.

Sad kad smo vas sproveli kroz sve delove slagalice zvane "savršena letnja kombinacija" poigrajte se i budite kreativni. Kombinovanjem klasičnih i vanvremenskih odevnih predmeta sa ekstravagantnim i neočekivanim detaljima postići ćete zanosan efekat u vrelim letnjim mesecima koji su pred nama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA