Popularni PES se ukida: Dugogodišnja fudbalska serija dobija novo ime

Japanska kompanija Konami objavila je da se popularna video-igra PES (Pro Evolution Soccer) ukida i da njihova dugogodišnja fudbalska serija dobija novo ime i pravac. PES će zamijeniti - eFutbol, koji će biti besplatna igra za konzole i PC računare.

Popularni PES se ukida: Dugogodišnja fudbalska serija dobija novo ime
FOTO: konami.com

Fudbalske simulacije kompanije Konami prvo su se pojavile pod imenom Vining 11, a zatim 2001. godine postaju Pro Evolušn Soker, koja je dugo vremena, tokom 2.000-ih, po mnogima, bila mnogo bolja igra od serijala FIFA.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Igra eFutbol će biti dostupna već od ove jeseni, a očekuju se i u verzijama za iOS i Android. Još se ne zna da li će u njoj moći da uživaju i korisnici Nintendove ručne konzole Svič. Sve verzije igre će podržavati "kros-plej" opciju, ali će igrači mobilnih verzija morati da koriste kontrolere da bi igrali protiv igrača koji koriste konzole i personalne računare.

Ovo je veliki potez Konamija koji podrazumeva i prelazak sa FOX Endžina na Anril 4 endžin. Sve verzije igre će biti funkcionalno iste, što bi moglo da znači da će uspješni PES Mobil biti ukinut ili zamijenjen, prenosi B92.

Producent i dugogodišnji programer igre PES-a Sejtaro Kimura, navodi da će eFutbol dobijati redovne nadogradnje i da više neće izlaziti godišnje verzije koje se plaćaju, već će igra imati besplatne godišnje nadogradnje za nove sezone.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

eFutbol će igračima nuditi egzibicione mečeve, i moći će da se bira između devet klubova, a kasnije će se pojaviti i drugi modovi koji će se plaćati. Nije poznato ni kako će se dodavati novi timovi u igru i kako će funkcionisati eFutbol modovi i monetizacija, mada su iz Konamija objavili raspored planova za podršku igri nakon pokretanja.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA