Lazarević: PDP-u ostalo jedino političko mešetarenje

Zamjenik šefa Kluba odbornika SNSD-A u Bijeljini Zlatan Lazarević ocijenio je danas da PDP u ovom gradu nije potreban ni koaliciji "Dogovor za Bijeljinu" koja čini skupštinsku većinu ni gradonačelniku i da im je nakon gubljenja benefita preostalo samo političko mešetarenje.

Lazarević: PDP-u ostalo jedino političko mešetarenje

Poredeći PDP sa "kolima koja su pošla nizbrdo", Lazarević je naveo da su kadrovi ove stranke koji su postavljeni poslije izbora više volja gradonačelnika LJubiše Petrovića, nego samog PDP-a.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"To znači da, ako ti kadrovi budu `kajmačili` neće to raditi za Slavišu Markovića i njegovu ekipu. Zbog toga se dešava da koalicija `Dogovor za Bijeljinu` na Skupštini izglasa prijedloge gradonačelnika, a PDP bude protiv, ili PDP zajedno sa koalicijom `Dogovor za Bijeljinu` vrati prijedlog odluke na doradu", istakao je Lazarević.

On je rekao da PDP zbog svojih uskraćenih benefita plasira laži i zlonamjerne insinuacije, da jedno rade na Skupštini, a drugo pričaju na konferenciji za novinare i zamajavaju javnost.

"Ono što je najogavnije je pljuvanje po doskorašnjoj braći u gradskoj vlasti, sa kojima su dijelili i dobro i zlo posljednjih 10 godina, a sve s ciljem da se dodvore novom gradonačeliku ne bi li im dozvolio `kajmačenje`", ocijenio je Lazarević.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kao primjer za to on je naveo konferenciju za novinare PDP-a Bijeljina na kojoj čovjek koji je glasao protiv gradonačelnikovog tromjesečnog Izvještaja o izvršenju budžeta optužuje koaliciju "Dogovor za Bijeljinu" kako opstruiše rad gradonačelnika.

Lazarević je dodao da je koalicija podržala gradonačelnikov tromjesečni Izvještaj o izvršenju budžeta i izglasala više od 140 odluka bitnih za normalan rad gradonačelnika i Gradske uprave Bijeljine.

"Priča o opozivu skupštinske većine je poprilično nesuvisla za nekoga ko je bio četiri godine predsjednik Skupštine i ko bi trebao da poznaje osnovne termine i procedure u lokalnoj vlasti i da zna ko se opoziva, a ko može da se prekomponuje. Da nije žalosna, konferencija PDP-a bi bila jako smiješna", istakao je Lazarević.

Prema njegovim riječima, "kad kola krenu nizbrdo, onda i zadnji točkovi obilaze prednje", čime je opisao situaciju u gradskoj organizaciji PDP Bijeljina.

"Poslije više od 10 godina `skidanja kajmaka` sa gradskog budžeta na leđima pokojnog gradonačelnika Miće Mićića, putem kombinacija u Komunalcu, Toplani, Gradskom groblju, Banji Dvorovi, Agrarnom fondu i Odjeljenju za poljoprivredu, PDP se trenutno našao u vrlo čudnoj situaciji, nema `kajmaka`, a nisu potrebni ni koaliciji `Dogovor za Bijeljinu` ni gradonačelniku", zaključio je Lazarević.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA