Đoković uputio izvinjenje zbog poraza i odustajanja

Novak Đoković nije ispunio svoja očekivanja da osvoji bar jednu olimpijsku medalju u Tokiju.

Đoković uputio izvinjenje zbog poraza i odustajanja
FOTO: RUNGROJ YONGRIT/EPA

Srpski teniser je danas poražen od Pabla Karenja-Buste u meču za treće mjesto, a nakon toga je odustao od borbe za bronzu i miks dublu u kom je trebalo da se sa Ninom Stojanović bori protiv Džona Pirsa i Ešli Barti iz Australije.

Nole je izjavio da nije bio u mogućnosti da odigra još jedan meč.

- Povreda je u pitanju. Ne jedna, više. Nadam se da me to neće spriječiti da učestvujem na US Openu, koji je naravno sljedeći veliki cilj. Ali, ne kajem se ni što sam došao, ni što sam dao sve od sebe. Jer, kako bih se i kajao? To je normalna stvar, logično je kada si na Olimpijskim igrama da hoćeš da daš sve od sebe da svojoj zemlji doneseš bar jednu medalju - započeo je Nole.

Tome je, gotovo u dahu, dodao i sljedeće:

- Nažalost, u četiri moja nastupa na Olimpijskim igrama, treći put sam poražen u polufinalu. Samo sam jednom osvojio bronzu. Naravno, "samo", pod znacima navoda, medalja je medalja, ali za neki moj standard, očekivanja i želje to nije idealan rezultat. Izvinjavam se svim ljubiteljima sporta koje sam razočarao, jer znam da su mnogi od mene očekviali medalju, a i ja jesam, isto. Žao mi je i zbog Nine, isto, što na kraju nismo izašli na teren, ali jednostavno, otkazalo mi je tijelo, potpuno. Igrao sam pod lijekovima, nenormalnim bolovima, iscrpljenošću. Tako da, daleko od toga da svaljujem krivicu zbog onoga što će se desiti zbog Olimpijskih igara, ovog, onoga, ali meni je srce na mjestu. Dao sam sve od sebe. I, volim da igram za svoju zemlju. To je sport, rezultat nažalost nije bio na mojoj strani, idemo dalje.

Upitan da li će nastupiti na sljedećim Igrama, prvo je bio u nedomici, a onda...

- Tri godine, nije toliko daleko, ali opet i jeste, jer nemam 25 godina. Ne vidim ni kraj svoje karijere, da mi je jasno „E, ajde, odigraću godinu, dvije i to je to". Olimpijske igre, Dejvis kup, ATP, grend slemovi, to je ono što me najviše inspiriše da nastavim, tako da - igranje za Srbiju je uvek privilegija i čast. Želim opet da igram, i u Parizu, želim i dalje! Tako da... Eto, nadam se nekom boljem ishodu u Parizu, ako budem igrao tamo. Želim da igram, da osvojim bar jednu medalju", zaključio je najbolji teniser sveta, a prenosi Blicsport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA