Knjiga "NAŠA BORBA SA KOVIDOM" promovisana u Beogradu

Poslije promocije u Banjaluci i Bijeljini, juče je u Beogradu, u Press centru Udruženja novinara Srbije, predstavljena monografija “Naša borba sa kovidom”, autora prof. dr Zlatka Maksimovića, direktora Bolnice “Sveti vračevi” iz Bijeljine.

Knjiga "NAŠA BORBA SA KOVIDOM" promovisana u Beogradu

Govoreći o knjizi recenzenti, prof. dr Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije i prof. dr Biljana Mijović, prodekan Medicinskog fakulteta u Foči, Univerziteta Istočno Sarajevo, su istakli njen ogroman doprinos u upravljanju u budućim kriznim situacijama.

"Veliki doprinos knjige "Naša borba sa kovidom" jeste što detaljno opisuje kako se jedna bolnica iz mirnodopskog prebacila na režim rada u kovid sistemu, odnosno, kako je uspjela da sačuva istovremeno funkcionisanje i brigu i o nekovid i kovid bolesnicima. Značajno je što su ta iskustva stavljena na papir i time će biti velika pomoć drugima da se organizuju u budućnosti. Ovakve stvari će nam se, nažalost, ponavljati", rekao je prof. dr Stevanović, vodeći infektolog u regiji i član Kriznog štaba Vlade Srbije.

Klinički epidemiolog, prof. dr Biljana Mijović, stručni konsultant za intrahospitalne infekcije u bijeljinskoj bolnici tvrdi da iskustva iz prošlosti govore da se sa krizom može boriti samo kada njom upravlja čvrsta ruka, kao što je pokazao prof. dr Zlatko Maksimović, na čelu bijeljinske bolnice.

Autor knjige "Naša borba sa kovidom" prof. dr Zlatko Maksimović, zahvalio se svim zaposlenima u bijeljinskoj bolnici za sav trud koji su uložili u bespoždednoj bici u zaštiti zdravlja građana Bijeljine u vrijeme pandemije, kao i svim saradnicima Bolnice, koji su u tome dali svoj doprinos.

"Naša borba sa kovidom" je prva monografija ovog tipa u Evropi. Njena vrijednost je u tome što govori o lokalnim, sopstvenim iskustvima na direktan i neposredan način u vrijeme kada borba sa kovidom još traje, istakli su recenzenti i dodali da može da služi studentima medicine i srodnih nauka, jer javno zdravlje zahtijeva multidisciplinarni pristup.

Knjiga je štampana na tri jezika, srpski, ruski i engleski. Izdavač je Narodna biblioteka "Filip Višnjić" iz Bijeljine, a pokrovitelj Vlada Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA