Stevandić: Hapšenje Zeljkovića je haranga, proslavićemo oslobađanje

Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, rekao je u vezi sa hapšenjem Branislava Zeljkovića, direktora Instituta za javno zdravstvo RS, da je u pitanju haranga i spektal.

Stevandić: Hapšenje Zeljkovića je haranga, proslavićemo oslobađanje

"Ovde je jasno da je u pitanju spektakl i haranga, u pokušaju zasjenjivanja onog što se dešavalo u Republici Srpskoj, proslava 15. septembra. Jasno je da se ovde radi o ciljanom hapšenju, a ne o sudskom procesu, jer sva dokumentacija koja je u Institutu oduzeta, bila je do sad više puta provjeravana, što od MUP-a Republike Srpske, što od SIPA, te ni u jednom slučaju do sad nije podignuta optužnica", navodi Stevandić i ističe da kao Zeljkovićev bliski prijatelj i saradnik, ali u potpunosti poštujući odnos sudske i zakonodavne vlasti, ne može dopustiti da se njegovo ime blati, pogotovo zato što je proces i dalje u toku. Lider Ujedinjene Srpske, čiji je Zeljković kadar, navodi da je Institut najuspješnija zdravstvena ustanova u Srpskoj, koja je više puta odlikovana.

"Sad imamo situaciju u kojoj pojedini političari slave hapšenje direktora Zeljkovića, pod izgovorom da je bitno samo da se hapsi. Institut posluje sa velikim dobitkom i bez dugovanja, bez podizanja milionskih kredita, što nije čest slučaj u Republici Srpskoj", ističe Stevandić i obećao da će napraviti proslavu kad se Zeljković oslobodi.

"Na ličnom planu, Zeljković je visokoobrazovana osoba, koja je kao zdravstveni radnik, ali i kao direktor Instituta u doba pandemije bio svima na usluzi, i ne dozvoljavam da se njegovo ime blati, izmišljajući razne afere i uplićući njegov privatni život u sve ovo", ističe lider Ujedinjene Srpske.

Dodaje da ne može govorti o pozadinskim motivima, ali da, ako on postoji, biće otkriven. Kako ističe zalagao se da se specijalno tužilaštvo ukine, jer kako navodi, njihov rad je do sad bio katastrofalan, pa ne isključuje ni mogućnost da se radi o njihovoj osveti prema njemu. Po njemu Zeljkovića neće biti teško braniti, jer ne sumnjam u njegovu pravičnost, ali i kako dodaje, Ujedinjena Srpska ima izvrsne pravnike koji su mu na raspolaganju.

"Veći će problem biti onim ljudima što su ga uhapsili, kako će opravdati ovaj skandal što su napravili, jer Zeljković nije pobjegao, on se nalazio na lječenju u Srbiji, i bio je u stalnom kontaktu sa MUP-om i Tužilaštvom, i na svoj rizik je došao ranije i sam se prijavio. Ujedinjena Srpska neće i nema pravo da se mješa u rad pravosuđa, ali ima pravo da reaguje na političke i medijske optužbe i laži koje su upućene Zeljkoviću", zaključio je Stevandić.

Podsjetimo, u policijskoj akicji juče su uhapšeni vlasnik turističke agencije "Travel 4 fun" Saša Marković, direktor firme "Promeding" Dragan Dubravac i direktor "Procontrola" Slavko Bojić, te direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković, koji se, kako kažu izvori "Nezavisnih novina", noćas predao policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA