FOTO Delegacija bijeljinske bolnice na konferenciji u Rusiji

  • BIJELJINA
  • 22. Sep 2021.

Direktor bijeljinske Bolnice “Sveti vračevi prof. dr Zlatko Maksimović,” učestvovao je na Konferenciji o kvalitetu i bezbijednosti zdravstvene zaštite u ruskom gradu Krasnojarsk gdje je predstavio rad na temu “Naša borba sa kovidom kao primjer upravljanja krizom i obezbijeđenje neprekidnosti poslovanja”.

Na Konferenciji, koja je okupila vodeće stručnjake iz cijele Rusije i nekoliko zemalja Evrope, predstavljena su dostignuća u oblasti upravljanja kvalitetom i bezbednošću medicinskih delatnosti.

"Veoma smo impresionirani rezultatima bijeljinske bolnice u vrijeme pandemije kovid 19, posebno u oblasti upravljanja kriznim situacijama. To je dokaz da i zdravstvene ustanove u manjim sredinama mogu biti veoma uspješne ukoliko imaju dobar menadžment, kao što je prezentovao prof. dr Zlatko Maksimović. Neka od tih iskustava mogu se primjeniti i u Rusiji.", rekao je dr Egor Korčagin, direktor Univerzitetske klinike u Krasnojarsku koja pokriva više od 2 miliona stanovnika ove ruske oblasti.

Prilikom posjete Klinici, prof. Maksimović je sa direktorm Korčaginom dogovorio buduću saradnju u cilju razmjene iskustava.

Dogovorili smo saradnju, posebno u oblasti hirurških grana, gdje će naši ljekari dolaziti na edukaciju u Univerzitetsku kliniku u Krasnojarsku", rekao je prof. Maksimović, ocijenivši posjetu Rusiji kao veoma plodonosnu za bijeljinsku bolnicu.

Prof. Maksimović je ruskoj javnosti predstavio autorsku monografiju "Naša borba sa kovidom" koja je štampana i na ruskom jeziku.

Tokom boravka u Rusiji, Maksimović će sa delegacijom iz bijeljinske bolnice posjetiti Inovacioni centar Skolkovo u Moskvi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA