Otvoren sajam "Bijeljina Turist 2011"

Drugi međunarodni sajam turizma i gastrokulture "Bijeljina turist 2011" koji je danas otvoren u Tržnom centru "Tom", okupio je osamdesetak izlagača iz BiH, Srbije, Slovenije, Makedonije, Bugarske i drugih zemalja.

Otvoren sajam "Bijeljina Turist 2011"

Ministar trgovine i turizma RS Gorana Zlatković istakla je da opština Bijeljina raspolaže sa nekoliko turističkih destinacija koje su interesantne i van granica BiH, te da je sajam dobra prilika da one budu prezentovane, kao i za reklamu domaćih proizvoda.

Ona je najavila da resorno ministarstvo planira izradu strategije brendiranja turističkih proizvoda što bi omogućilo da svi autentični proizvodi iz Srpske dobiju oznaku domaćeg brenda.

Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić, rekao je da Semberija ima turističkih potencijala - etno turizam, manastire, banju i druge, te da je Sajam dobra prilika da sve to bude još šire prezentovano.

Turistička organizacija Bijeljine na sajmu će promovisati novi turistički vodič "Kroz Semberiju", DVD "Bijeljina koju volim", nove razglednice Bijeljine i staru muziku ovog grada u saradnji sa orkestrom"Bisernica".

Posjetioce sajma očekuju brojni muzički nastupi, bugarsko i makedonsko veče, kulinarske prezentacije, modna revija te izbor za Mis turizma.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA