Crnadak: Zašto SNSD u Vijeću naroda nije podržao zakon o zaštiti i očuvanju ćiriličnog pisma?

Pozivam Milorada Dodika da, dok je još u patriotskom zanosu i pod uticajem harmonike, objasni zašto SNSD u Vijeću naroda Republike Srpske nije podržao Zakon o zaštiti i očuvanju ćiriličnog pisma, nakon čega ovaj zakon nije usvojen i još uvijek nije stupio na snagu, rekao je narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Crnadak: Zašto SNSD u Vijeću naroda nije podržao zakon o zaštiti i očuvanju ćiriličnog pisma?

Crnadak kaže da je član Izvršnog komiteta SNSD-a i predsjednica Aktiva žena SNSD-a, Nada Tešanović, koja predstavlja SNSD u Vijeću naroda, bila je uzdržana i nije podržala Zakon o zaštiti i očuvanju ćirilice, demonstrirajući još jednom dvoličnost SNSD-ove politike i njihov lažni patriotizam.

- I ovaj slučaj potvrđuje da sve velike patriotske priče SNSD-a isključivo imaju za cilj stvaranje fasade za milionske pronevjere i lično bogaćenje ljudi iz vrha vlasti i njihovih porodica, kaže Crnadak.

On dodaje da se zato potpuno ispravnim pokazuje zahtjev PDP-a da, prije bilo kakve druge posebne sjednice, Narodna skupština Republike Srpske mora prvo raspravljati o javnim nabavkama tokom korone, kako bi se saznalo ko je na muci naroda ostvario milionske nezakonite profite.

- Vrhunac licemjerja je da se o zakonu o ćirilici postigne puno jedinstvo u Republici Srpskoj, kao i dogovor sa Srbijom, a onda, nakon toga, preko svojih funkcionera bojkotujete dogovor odbijajući zakon u Vijeću naroda. Tako izgleda u praksi SNSD-ov patriotizam, zaključuje Crnadak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA