Još uvijek se nagađa motiv ubistva: Policija provjerava svaki detalj iz prošlosti porodice Đokić

Istražitelji iz Niša, Aleksinca i Beograda danonoćno rade na pronalaženju ubice tročlane porodice Đokić.

Još uvijek se nagađa motiv ubistva: Policija provjerava svaki detalj iz prošlosti porodice Đokić
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ/RAS SRBIJA

Prema zvaničnim podacima, Goranovu mjenjačnicu je prije četiri godine pokušao da opljačka mještanin Zoran S. koji je zbog ovog krivičnog djela odrobijao svoju kaznu.

Kako stoji u presudi Višeg suda, Zoran je jula, 2017. godine oko 14.20 u uračunljivom stanju sa fantomkom na glavi došao do mjenjačnice "Liki" držeći u desnoj ruci metalnu šipku dužine 40 cm, a u lijevoj ruci ručnu bombu, M-75 "kašikaru", koju je neovlašćeno nosio.

- Utrčao je u mjenjačnicu u namjeri da oduzme novac od Gorana Đokića koji se nalazio za pultom i sređivao novčanice u kasi u ukupnoj vrijednosti od oko 600.000 dinara u različitim valutama i upotrijebio silu, tako što je Goranu najprije zadao jedan udarac glavu metalnom šipkom nakon čega se oštećeni zateturao i naslonio na zid iza pulta. Onda je ušao u prostor iza pulta i nastavio da Gorana naizmjenično udara metalnom šipkom i ručnom bombom po glavi i tijelu, usljed čega je oštećeni zadobio povredu u vidu razderno nagnječne rane šest centimetara, dok je sve vrijeme pružao otpor i dozivao pomoć, te je u jednom trenutku uspio da uhvati okrivljenog za ruke, kada je ovaj ispustio metalnu šipku i ručnu bombu - stoji u presudi.

Rvanje u mjenjačnici je vidjela prolaznica i počela glasno da doziva pomoć, što je čuo prolaznik koji je utrčao i uhvatio objema rukama okrivljenog, ali je on uspio da se i njemu otrgne i pobjegne. Okrivljeni je šipku odnio odakle ju je i uzeo, u porodičnu kuću jedne Aleksinčanke, dok je bombu sakrio u gajbu od piva koja je stajala u ostavi u špajzu te kuće, a onda je zatražio od vlasnice jedno metalno bure kako bi zapalio garderobu koju je imao na sebi, pravdajući se da je "napravio neku glupost" i da mora da mu pomogne. Uhapšen je iste večeri, a nakon sporazumnog priznanja krivice, za ovo krivično djelo robijao je tri godine i šest mjeseci.

Policija je nakon smrti Đokića više puta ispitivala Zorana, ali nisu našli nikakvu sumnju da je mogao da bude odgovoran za ovo djelo.

Podsetimo, inspektori su u okviru istrage ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca saslušali više od 100 ljudi iz tog mjesta i okolnih sela, Moravca i Tešice, gdje je počinjen zločin.

Svi koji su odvedeni na poligraf su prošli, a jedini trag odnosno čaura koja je nađena pored tijela, zasad ne može pomoći u potrazi za ubicama.

Trostruko ubistvo se dogodilo u noći između 26. i 27. septembra. Đokići su oteti ubrzo nakon što su svojim "folksvagen pasatom" krenuli od kuće Goranove majke u Moravcu, a njihova izrešetana i spaljena tijela pronađena su šest dana kasnije, 2. oktobra, u ataru sela Moravac. Istog dana u Tešici je nađen i Goranov spaljeni "pasat", pišuNovosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA