Potpisan sporazum o zajedničkim aktivnostima sa Pedagoškim zavodom

Dekan Pedagoškog fakulteta u Bijeljini Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dalibor Stević i direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović potpisali su danas u Bijeljini sporazum o zajedničkim aktivnostima koji podrazumijeva niz novina u nauci i struci.

Potpisan sporazum o zajedničkim aktivnostima sa Pedagoškim zavodom

Stević je naveo da je riječ o aktivnostima u kojima su i do sada zajedno učestvovali, a kojima je, prije svega, definisan intenzitet konsultacija, razmjene mišljenja i učešća u svim oblastima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je dodao da je učešće studenata i nastavnika u radu sa Pedagoškim zavodom i do sada bilo vidljivo, posebno u reformskim procesima i svemu što bi trebalo da se unaprijedi u nastavi.

"Mi kao fakultet koji školuje buduće učitelje smatramo da je potpuno prirodno da intenziviramo dosadašnju saradnju sa Republičkim pedagoškim zavodom na dobrobit cjelokupnog nastavnog procesa kako bismo imali što bolja rješenja u budućnosti", rekao je Stević novinarima.

Damjanović je naglasio da je dosadašnja saradnja sa Pedagoškim fakultetom ovim sporazumom potvrđena i da ništa nije prirodnije od toga da ove dvije institucije sarađuju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Sporazumom su definisana sva načela koja su neophodna za provođenje Akcionog plana koji je usvojila Vlada Srpske prije dvije godine i provođenje strategije obrazovanja koja je u nacrtu i koja bi trebalo da bude usvojena do Nove godine, a da važi do 2030", rekao je Damjanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA