Sahrana gadafijeve unučadi i sina

Sahrana najmlađeg sina i troje unučadi libijskog lidera Muamera Gadafija, ubijenih u vazdušnom napadu NATO snaga, biće održana danas u Tripoliju.

Sahrana gadafijeve unučadi i sina

Kako je saopštio portparol libijske vlade Musa Ibrahim u napadu su stradali Gadafijev sin Saif al-Arab (29), unuk Saif (3) i unuke Kartag (2) i četvoromesečna Mastura.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Zamenik šefa libijske diplomatije Haled Kaim rekao je da je napad bio četvrti pokušaj ubistva Gadafija, koji je u vreme bombardovanja bio u kući, ali nije povređen.

Kaim je, takođe, demantovao tvrdnje pojedinih medija da su libijske vlasti izmislile ova ubistva, rekavši da je predstavnicima crkava u Tripoliju danas bilo dozvoljeno da vide tela ubijenih u bolničkoj mrtvačnici.

Smrt Gadafijevog sina i unučadi potvrdio je i katolički biskup u Tripoliju Đovani Martineli za TV kanal "Skaj TG24", na kojem su objavljeni snimci biskupa i drugih crkvenih dostojanstvenika kako stoje ispred tela prekrivenih pokrovima i libijskim zastavama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Martineli je kazao da su ga predstavnici različitih lokalnih crkava odveli u mrtvačnicu, gde su održali zajedničku molitvu, preneli su svetski mediji.

Libijske vlasti saopštile su da žale zbog napada građana na nekoliko ambasada evropskih zemalja, rekavši da su policijske snage obuzdale masu ljudi, besnu zbog pogibije članova Gadafijeve porodice.

Kaim je rekao da će vlada proceniti i nadoknaditi štetu nanetu ambasadama. Među napadnutima su ambasade Velike Britanije i Italije, kao i konzularno odeljenje ambasade SAD.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA