Besplatna čorba i riba sa ražnja za sve posjetioce

Jubilarni, deseti po redu, "Zlatni kotlić Semberije" održaće se 22. i 23. juna na platou "Pet jezera" u Bijeljini. Organizatori ovogodišnjeg "Zlatnog kotlića" su Sportsko - rekreativno društvo "Riba" iz Bijeljine i Turistička organizacija Bijeljina a pod pokroviteljstvom Opštine Bijeljina.

Besplatna čorba i riba sa ražnja za sve posjetioce

Miodrag Đukić, predsjednik SRD "Riba" istakao je da je ovo jedna od najmasovnijih manifestacija Opštine Bijeljina i da ove godine očekuju oko 10.000 posjetilaca.

"Manifestacija će trajati dva dana. Prvog dana je otvaranje i takmičenje u pečenju ribe na ražnju. Podjelićemo svim posjetiocima besplatnu čorbu i ribu sa ražnja.

U subotu, održaće se otvoreno prvenstvo Bijeljine u pecanju ribe udicom na plovak, na kanalu Dašnica. U popodnevnim časovima ekipe će pokazati svoje umjeće u spremanju riblje čorbe na alaski način.

Prijavile su se ekipe iz Loznice, Šida, Širokog brijega, sa Tare a pored ekipa iz RS-e i BiH, očekujemo goste iz Srbije, Hrvatske i Makedonije.

Ono što je zanimljivo jeste da su svi opštinski odbori ozbiljnijih partija prijavili ekipe za takmičenje, sindikati većih preduzeća, ustanova i institucija sa područja Semberije", rekao je Đukić.

Kao i prethodnih godina, biće organizovano spaljivanje mreže zatečene u bespravnom ribolovu.Takmičenje će biti propraćeno bogatim zabavnim programom.

Za najmlađe posjetioce biće postavljen zabavni park.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA