Lisice masovno uništavaju kokoške u Vršanima

U bijeljinskom selu Vršani proteklih dana pojavio se veliki broj lisica koje su u samo tri domaćinstva uništile oko 45 kokošaka.

Lisice masovno uništavaju kokoške u Vršanima
Mještanka Goja Božić ispričala je da joj je tokom dana, dok je hranila kokoške, lisica prišla bez imalo straha, uhvatila kokošku i odnijela je.

„Bilo je i ranije slučajeva da se u selu pojavi lisica i odnese po neku kokoš, ali ovako nešto nisam zapamtila. Samo iz mog dvorišta nestalo je 12 koka", rekla je Božićeva Srni i dodala da se mještani plaše mogućeg bjesnila lisica.

Mještanka ovog sela Cica žali se da joj je lisica u kratkom vremenskom periodu pojela najmanje deset kokošaka, koje je, kako kaže, nemoguće odbraniti. „Kao da su domaće životinje, samo priđu i bez straha kao da biraju, najbolju uhvate i odnesu. Nije mi jasno da se uopšte ne plaše što je dan i što vičem", navodi Cica.

Član Udruženja lovaca „Semberija" Bijeljina Jovo Simić potvrdio je ovu masovnu pojavu lisica, ističući da lovci zbog toplog vremena i bujne vegetacije nisu u mogućnosti ništa da preduzmu. „Za jednu veče mi je u objektu u kojem kokoške borave lisica udavila 15 odraslih pilića, deset odnijela, a samo petoro je ostalo živo", ispričao je Simić.

On je rekao da će se lovci potruditi da riješe ovaj problem čim malo zahladni ili kada krene lov krajem jeseni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA