Bijeljina nastavlja uspješno da provodi ciljeve održivog razvoja

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović potpisao je sa rezidentnim predstavnikom Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH Stelianom Nadera Memorandum o razumijevanju u različitim oblastima, prije svega energetskoj efikasnosti.

Bijeljina nastavlja uspješno da provodi ciljeve održivog razvoja

- Potpisivanje ovog Memoranduma svrstava Bijeljinu u red uspješnih lokalnih zajednica u BiH,jer on podrazumijeva finansiranje i provođenje nekoliko projekata, poput izgradnje i rekonstrukcije LED javne rasvjete, nabavke opreme u oblasti kulture i sporta, izgradnje javnih zelenih površina i izrade projektne dokumentacije u oblasti zaštite životne sredine. Grad Bijeljina se obavezao da će projekte finansirati sa oko 2,5 miliona, a UNDP će izdvojiti oko 500.000 konvertiblnih maraka - istakao je gradonačelnik Petrović i zahvalio Misiji UNDP-a u BiH na prethodnoj saradnji i društvenoj odgovornosti koju su pokazali.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Predstavnik UNDP-a u BiH Steliana Nadera naglasila je da Grad Bijeljina ima reputaciju jednog od gradova šampiona u provođenju „Agende 2030" i nastojanju da postane grad budućnosti, kao i da se nada da će Bijeljina biti uzor drugim lokalnim zajednicama u BiH.

- Svi napori koje ulažemo, za cilj imaju konkretno poboljšanje života građana. Memorandum definiše saradnju sa Gradom Bijeljina u naredne četiri godine i on je nastavak naše saradnje, koja je počela još 2008. godine. Ovim seprovodeciljevidva strateška dokumenta Grada Bijeljina: Strategiju razvoja i Lokalni akcioni ekološki plan, čiju izradu je finansirao UNDP i koji predviđa da Grad Bijeljina smanji emisiju ugljen-dioksida za 1,5 miliona tona do 2030. godine - dodala je Steliana Nadera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA