Dodik: Velika Britanija je predvodnik antiruskih struktura

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Velika Britanija strana u ratu u Ukrajini, da predvodi antirusku strukturu i da ne može od BiH očekivati da Ukrajini isporučuje opremu ili naoružanje mimo odluke Predsjedništva BiH, te da bi to bio šverc oružja, ma ko to činio u BiH.

Dodik: Velika Britanija je predvodnik antiruskih struktura
FOTO: DepositPhotos

"Ukrajina je samo kolateralna šteta ovog rata", rekao je Dodik novinarima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je podsjetio da je tako Velika Britanija "smutljivo" radila godinama, decenijama i vijekovima unazad na mnogim mjestima u svijetu, čineći razne genocide.

"Sada su spremni da do zadnjeg Ukrajinca vode rat na tom prostoru i pokušaju druge da mobilišu, pa čak i od BiH traže, bez obzira što nema odluke Predsjedništva, da se uključi", naveo je Dodik.

On je napomenuo da se čak traži i neka oprema ili naoružanje koje bi BiH mogla da pošalje Ukrajini.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"To se, naravno, neće desiti mimo odluke Predsjedništva - ne može. A ako se dodijeli na neki drugi način krši se zakon i to je šverc oružja pa ma ko to činio u BiH", poručio je Dodik, odgovarajući na pitanje koji su razlozi pa je upravo sada ministar inostranih poslova Velike Britanije Elizabet Tras došla u BiH.

Dodik je ocijenio da smatra da je to "podmuklo nastojanje da se svi uvuku na stranu Velike Britanije i da po njihovoj vizuri posmatraju sukob u Ukrajini".

"Oni su ti koji nisu htjeli da pričaju sa Rusijom, a meni je žao svakog čovjeka u Ukrajini koji je stradao sa bilo koje strane, ali je nemoguće očekivati da oni koji kuvaju i prave smutnju po svijetu da mogu donijeti bilo šta dobro ovdje", zaključio je Dodik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA