Sajam cvijeća: Prilika za podršku domaćoj proizvodnji i trgovcima

Dvadeset izlagača iz Semberije predstavilo je danas svoju ponudu u okviru Sajma cvijeća u Bijeljini, koji je organizovan s ciljem podrške domaćoj proizvodnji i trgovcima.

Sajam cvijeća: Prilika za podršku domaćoj proizvodnji i trgovcima
FOTO: Srna

Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević rekao je da su sajamske manifestacije značajne za svaku lokalnu zajednicu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Bijeljina ima potencijal da bude sajamski grad. Nadam se da će Sajam cvijeća postati tradicionalan, budući da ima podršku i institucija, ali i da postoji zainteresovanost izlagača za nastup na njemu", izjavio je Đurđević novinarima.

Šef Kabineta gradonačelnika Mladen Arsenović ocijenio je da je trg u Bijeljini danas najljepši u Republici Srpskoj, budući da je okićen cvijećem.

Arsenović je istakao da su semberski poljoprivrednici ne samo dobri domaćini, već su uspješni i u proizvodnji cvijeća, što je dokaz da cvjećarstvo ima ekonomsku opravdanost.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Zamjenik direktora Agrarnog fonda Bijeljine Zdravko Mikić rekao je da im je cilj, kao jednom od organizatora Sajma, da promovišu proizvodnju cvijeća u Semberiji.

Helena Stojić iz preduzeća "Komunalac" istakla je da su zadovoljni posjetom Bijeljinaca Sajmu cvijeća uprkos vremenu.

"Lani je bio prvi Sajam cvijeća i bili smo pioniri u tom poslu, a sada već imamo iskustvo i predznanje. Nadam se da će Sajam sljedeće godine poprimiti međunarodni karakter", rekla je Stojićeva.

Sajam cvijeća, čiji je ovogodišnji slogan "U bašti nade uvijek nešto cvjeta", održava se danas i sutra, u organizaciji Agrarnog fonda, "Komunalca" i Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA