Hedonizam bez granica: top 5 najboljih ribljih restorana u Zemunu

Zemunski kej je jedno od najlepših šetališta u Beogradu o čemu svedoči sve veći broj građana koji ovde provode svoje trenutke odmora i relaksacije. Zvaničan naziv mu je Kej oslobođenja, ali zbog jake veze sa istorijskim centrom Zemuna, blizine Gardoš kule i širokog pogleda na Dunav, poznat je po nazivu „zemunski“.

Hedonizam bez granica: top 5 najboljih ribljih restorana u Zemunu

Razlog da uz reku provedete što više vremena je i veliki broj restorana, od kojih mnogi nude rečni meni i riblje specijalitete, ali i široku internacionalnu kuhinju. Ovde možete izvesti porodicu na ručak, organizovati poslovni sastanak, jesti svežu ribu upecanu u Dunavu i uživati u kompletnom boemskom ambijentu po kome su nadaleko poznati.

1. Restoran „Šaran"

Sa tradicijom dužom od jednog veka, ovaj restoran je mesto okupljanja onih koji cene kvalitet i vole da uživaju u tradicionalnom, ekskluzivnom i toplom ambijentu. Nekada mesto gde su se okupljali alasi i znameniti ljudi iz svih oblasti javnog života, danas je to ušuškan restoran koji će vas oduševiti domaćinskom uslugom, vrhunskim specijalitetima i impozantnom vinskom kartom. Uz zvuk tamburica možete da uživate u jedinstvenoj ponudi ribljih specijaliteta. Začinjena riblja čorba, rečna pastrmka, smuđ, fileti šarana na gurmanski način ili hobotnica na žaru, prve su preporuke šefova kuhinja koji su pravi znalci sa iskustvom. Morski plodovi i vlastita proizvodnja slatkiša, tu su da prošire ponudu i učine vaš boravak kompletnim. U restoranu se sada već tradicionalno organizuju Dani Hvara i Dani Istre sa idejom da se rečna i morska kuhinja povežu u jedinstvenu kombinaciju ukusa. Manfestacija je sve masovnija i svake godine pobuđuje sve veće interesovanje.

2. Restoran Paša

Za sve one koji žele da na jednom mestu uklope nezaboravnu hranu, ljubaznu uslugu i prijatnu atmosferu, restoran „Paša" je prvi izbor. Jelovnik obiluje specijalitetima dunavskih alasa, a bićete prijatno iznenađeni i ostalim specijalitetima od rečne i morske ribe. Oni koji dolaze sa decom ili nisu ljubitelji riba, mogu naći obrok za sebe - restoran će vam poslužiti odličan balkanski roštilj. Poznati su po odličnoj selekciji vina i po vinskoj karti koja sadrži vrhunska vina domaćih i stranih proizvođača po povoljnoj ceni. Dobri gurmani će uvek ostaviti mesta za savršenu poslasticu, a u restoranu „Paša" to je imperativ.

3. Restoran „Reka"

Sve ono po čemu je Beograd nadaleko poznat - boemski duh, uživanje i veselje, naći ćete u ovom restoranu. Hrana je izvrsna, vina najkvalitetnija, ali atmosfera je ono po čemu ćete ovaj restoran dugo pamtiti. Ne postoji problem koji se ovde neće rešiti, niti pak poslovni sastanci koji se neće završiti trajnom vezom za čitav život. Jer kad muzika krene i kad se spoje stolovi, shvatićete zašto je „Reka" institucija u ovom delu grada. Muzički dinar je zato obavezan, ali i potpuno opravdan. Ko god se ovde našao, ne može da izbegne veselu familijarnu atmosferu i potpuno predavanje duhu ovog podneblja.

Restoran je pogodan za slavlja i ima reputaciju najboljeg mesta za organizovanje venčanja do 120 zvanica, kao i matura, godišnjica, rođendana i promocija.

4. Stara koliba

Ako ste radi da izbegnete uštogljeni koncept i volite da osetite prirodu i reku, preporučujemo jedan od najpoznatijih beogradskih restorana, čardu „Stara koliba". Ovde ćete naći tradicionalne specijalitete spremljene na savremeni način, morsku i rečnu ribu, jela od mesa pravljena po ukusu ljubitelja domaće kuhinje. Preporuka kuvara je losos sa maslinama u sosu od račića ili rolovana piletina sa mozarela sirom i pršutom. Vinska karta je impozantna, a poseban šmek opuštenoj atmosferi daju tamburaši.

Čarda „Stara koliba" i svojim izgledom u potpunosti odgovara svom nazivu. Restoran je izrgrađen od drveta i nalazi se na reci sa direktnim pogledom na Dunav i Savu. Ova pozicija je idilična, romantična i čini da osetite atmosferu reka na najbolji mogući način.

5. Malevilla

Pripremanje i posluživanje hrane može biti prava umetnost. To se posebno vidi u restoranu „Malevilla", jednom od omiljenih mesta Beograđana. Dobru reputaciju restoran je stekao vrhunskom profesionalnošću u svakom segmentu rada, počevši od ljubazne usluge kojom dočekuju posetioce, pa do najboljih kuvara koji su obučeni za pripremu raznih specijaliteta. „Malevilla" se nalazi na reci, nedaleko od zemunske marine i ovde možete opušteno obedovati specijalitete od ribe uz najkvalitetnija vina koja se uz njih poslužuju. Velika terasa i prelepi pogled, učiniće vaš boravak jedinstvenim. U ovom restoranu se organizuju i opuštene proslave i veselja do 200 zvanica.

Uprkos svom kontroverznom nasleđu iz devedesetih, Zemun je ostao domaćinski kraj grada sa autentičnim, istorijskim duhom u kome je lepo i mirno za duži ili kraći boravak. Ostavlja potpuno drugačiji utisak od Novog Beograda sa kojim je blisko povezan i često imate utisak da se nalazite u drugom gradu. Ukoliko želite da goste koji dolaze u Beograd na nekoliko dana i imaju smeštaj u Zemunu, negde izvedete, naša preporuka je da nikako ne zaobiđete riblje restorane na zemunskom keju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

16°

  • 23:00

    15°C
  • 02:00

    14°C
  • 05:00

    13°C
Kiša
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

86 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

323 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 08. May 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI