Fudbalski savez RS odbacio optužbe Sloge iz Crnjelova

Fudbalski savez Republike Srpske reagovao je na izjave predsjednika OFK Sloga-2 Gornje Crnejlovo Zlatka Krbnjajevića u kojima se ova organizacija žestoko kritikuje zbog odluke o nedobijanju licence.

Fudbalski savez RS odbacio optužbe Sloge iz Crnjelova
FOTO: FS RS

Savez navodi da OFK Sloga nije ispunila nijedan od pet kriterijuma i u saopštenju ističe:

-OFK Sloga-2 iz Gornjeg Crnjelova, kao prvoplasirani klub Druge lige Republike Srpske - grupa istok u sezoni 2021/22. nije ispunio nijedan od pet potrebnih kriterijuma (zakonski, infrastrukturni, sportski, kriterijum za osoblje i administraciju i finansijski) u primjeni vanrednog sistema licenciranja za klubove iz nižeg ranga za nastup u Prvoj ligi Republike Srpske. Pomenuti aplikant za tri od pet kriterijuma (infrastrukturni, Kriterijum za osoblje i administraciju i finansijski) nije dostavio nijedan dokument, dok se isti klub nije udostojio da u zakonskom kriterijumu dostavi u dokumentaciji za licenciranje ni osnovna dva akta - klupski Statut i Izvod iz javnog registra- navodi se u saopštenju.

Admininistracija Saveza je izvršila pregled dokumentacije svih aplikanata, te sastavila izvještaj na čijoj bazi je, uz dodatno pregledavanje dokumentacije, Prvostepena komisija za licenciranje, na sastanku 22. juna 2022. godine, jednoglasno zaključila i donijela odluku da OFK Sloga-2 iz Gornjeg Crnjelova ne ispunjava nijedan od pet zadatih kriterijuma u prosecu licenciranja za sezonu 2022/23. u Prvoj ligi Republike Srpske, te je njena aplikacija odbijena.

-Na taj način, a na osnovu gore navedenih činjenica koje su nepobitne, odbacujemo svaku vrstu malicioznosti gospodina Krbanjevića kao i njegove nekorektne izjave upućene, iz samo njemu znanih razloga, na račun Fudbalskog saveza Republike Srpske i Odjeljenja za licenciranje. Pravila u procesu licenciranja, u ovom slučaju, u prvostepenom postuku primjene vanrednog sistema licenciranja za klubove iz nižeg ranga za nastup u Prvoj ligi Republike Srpske, su jasna i strogo se primjenjuju za sve aplikante, pa tako i za OFK Slogu-2 iz Gornjeg Crnjelova- dodaje se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA