Kako da paradajz duže ostane svjež

  • Zdravlje
  • 04. Jul 2022.

Odličan savjet za letnje dane.

Kako da paradajz duže ostane svjež
FOTO: DepositPhotos

Iako smo svi mislili da će nam paradajz duže ostati svež ako ga čuvamo u frižideru, ispostavilo se da možda nije tako, odnosno da je potrebno neći neku zlatnu sredinu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ekipa Test Kitchena rado proučava sve novosti vezane za hranu, od toga kako je najbolje iskoristiti i pripremiti do toga kako da bude što kvalitetnija. Ovaj put odlučili su da isprobaju savet botaničara Jinhe Baija.

Budući da paradajz duže traje ako ga čuvamo u frižideru, vrlo je verovatno da će na taj način paradajz ostati bez ukusa, a to se događa zbog hladnoće koja blokira određene enzime u njima. Bai je tokom svojih eksperimenata došao do rešenja. Paradajz je stavio na pet minuta u toplu vodu, na otprilike 50 stepeni Celzijusa, i zatim je stavio u frižider.

On tvrdi da je ukus bio skoro isti kao kada paradajz stoji na sobnoj temperaturi, Test Kitchen sproveo je svoje malo istraživanje i tom prilikom otkrio da je većina od deset ispitanika potvrdila da je ukus paradajza koji se ovako čuvao oko 80 posto sličan onome kada stoji na sobnoj temperaturi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA