Dolazi Zdravko Čolić... Da li svakom od nas?

Već je prošlo skoro dva mjeseca kako smo saznali da nam opet, posle četrnaest godina dolazi Zdravko Čolić, neko kaže regionalna estradna zvijezda, neko dodaje neke druge epitete i sa svakim se slažem. I nisam naravno jedini, jer i ovaj koncert kao i svaki prethodni ili budući, je da se radujemo tom trenutku. Sve bi to bilo u redu, da kod nas, zbog nečijih propusta, vrlo često ostane "gorak ukus u ustima", pa i posle jednog takvog spektakla!

U čemu je problem?

Nažalost, svi koji žive u okolini gradskog stadiona, dobro su zapamtili njegov koncert iz 2008. godine pa i neke koncerte manje popularnih estradnih zvijezda. Međutim, vrhunac su bile manifestacije tip "bir festa" koje su trajale i po tri dana ili bolje rečeno noći. Tada, pored problema pristupa vlastim vozilom do svojih kuća ili stanova, najizrazitiji problem je bila preglasna muzika i kako govoriše neke komšije, pa da je muzika koja se emituje, narodna, "poludjeli bi". Bilo kako bilo, najveći problem je bila glasnoća muzike koja je išla preko dozvoljenih decibela i to su neka vremena koja su, na našu sreću iza nas. Tada nam je pomogla gradska administarcija, koja ih je samo prebacila na drugu gradsku lokaciju, znači ponovo kao problem nekim drugim stanovnicima našeg grada, mada su tada rekli, da će se svi naredni slični koncerti i manifestacije dešavati u Agro tržnom centru "Knez Ivo od Semberije" što i jeste prava lokacija.

Imali smo mi problema i sa nekim fudbalskim utakmicama, pogotovo kad je fudbalski klub Radnik, po prvi put ušao u Premijer ligu BiH, te kad su po prvi put gostovali veliki klubovi iz Sarajeva, Mostara ili nekih drugih gradova iz Federacije BiH. I sve je to "OK", ali stručni ljudi iz policije koji su radili procjene u svojim elaboratima bezbjednosti, su zaboravljali nas "komšije". Dozvoljavali su da gledaoci, bukvalno sa autima ulaze u stadion, postojeći skromni parking prostor, pa i u svim ostalim, malim i "slijepim" uličicama i tada smo imali klasične blokade.

Na žalost, naš fudbalski klub Radnik je imao periode kada se na utakmicama pojavljivalo veoma malo gledalaca pa se nekako "provlačimo" i preživljavamo te trenutke, a u periodu koji je pred nama i zbog bolje saradnje sa policijom nekako ćemo preživljavati.

Šta možemo očekivati od novog koncerta Zdravka Čolića koji se dešava 06. avgusta 2022. godine?

Što se tiče buke ili preglasne muzike, to ćemo nekako preživjeti, tri sata i onda na spavanje, međutim, pribojavamo se iskreno i zbog toga molimo policijske službenike iz Policijske stanice "Bijeljina 2" da i radi lakšeg kretanja publike - pješaka, ali i zbog omogućavanja frekvencije uobičajenog saobraćaja planiraju eventualnu potrebu za prolaz sanitetskih i protivpožarnih vozila, a oko stadiona živi mnogo stanovnika iz kategorije trećeg doba, gdje se inače vrlo često vide sanitetska vozila.

Iskustva, a i procjene "govore", da će na koncertu Zdravka Čolića više od pola biti publika iz regiona, kako BiH, tako i iz Srbije pa i šire. Gdje će oni parkirati svoja vozila, to nije naš problem i evo još jednom molba da se takve manifestacije održavaju tamo gdje i sajmovi, vašari i slične manifestacije koje imaju sve moguće uslove za priredbe tog tipa.

Molimo vas!!!

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 08:00

    15°C
  • 11:00

    18°C
  • 14:00

    21°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

62 cm

Promjena: 1cm

Sava Jamena

351 cm

Promjena: 1cm

Podaci ažurirani: 02. May 2024. 05:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI