“Četiri decenije služio Bogu i narodu” Prijem za protu Miću Pajkanovića iz Ugljevika

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić upriličio je danas prijem za penzionisanog sveštenika protojerej-stavrofora Miću Pajkanovića, paroha ugljevičkog, koji je navršio četrdeset godina svešteničke službe.

“Četiri decenije služio Bogu i narodu” Prijem za protu Miću Pajkanovića iz Ugljevika
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Pajkanović je bio 37 godina paroh ugljevički a prethodno je bio paroh u Kožuhama kod Doboja tri godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Za paroha ugljevičkog postavljen sam 1985. godine gdje sam ostao sve do danas. Za vrijeme službovanja uradili smo brojne projekte, a prije svega radio sam na duhovnom jačanju našeg naroda, Svetosavske omladine, Kola srpskih sestara – rekao je Pajkanović.

On je istakao odličnu saradnju između Crkvene opštine Ugljevik sa lokalnom samoupravom na čelu sa načelnikom Perićem i izrazio zahvalnost za sve  postignuto tokom godina službovanja.

Perić je istakao da je Pajkanović služio Bogu i narodu u bogatoj misiji svim srcem i ljubavlju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Otac Mićo je službovao u teška vremena, komunističkog jednoumlja, a zajednički smo prošli kroz period Odbrambeno-otadžbinskkog rata, postratni period, nesigurnosti našeg stanovništva ali i kroz jedan miran period očuvanja onoga čega smo stekli a to je Republika Srpska – rekao je Perić.

Pajkanović će prema Perićevim riječima nastaviti svoju misiju kojoj je posvetio svoj život.

– Za sve što je činio za vjeru, crkvu i narod neizmjerno smo mu zahvalni – naglasio je Perić.

Protojerej Aleksandar Tešić, arhijereski namjesnik ugljevičko-janjski, koji je prisustvovao prijemu, zamjeniće Pajkanovića na mjestu prvog paroha ugljevičkog, a odlukom episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija sjedište Arhijerejskog namjesništva ugljevičko-janjskog od sada je u opštini Ugljevik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA