Ulica Meše Selimovića "rekorder"!?

Slijepo crijevo nije, ali suženi krvni sud, kako bi to rekli ljekari, jeste poznata i tačna klasifikacija i nas koji nemamo veze sa medicinom. Međutim, siguran sam, očekujete i konačnu definiciju još jedne od neuralgičnih tačaka u našem gradu, a tiču se sfere saobraćaja.

Ulica Meše Selimovića "rekorder"!?

Da, to je ulica Meše Selimovića, poznata svima, ako ne po nazivu, onda po lokaciji nekih ustanova, restorana i prodavnica koje su smještene u njoj. Najlakše ćete shvatiti ako vam kažem da je to još jedna jednosmjerna, a sporna ulica koja prolazi kraj aktuelne gradske autobuske stanice. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ona se proteže od kružnog toka kod bivše “Garulje” pa do centralnog gradskog trga, jednosmjerna,  kao  i  sve  ostale  ulice,  bar one  koje  vode  direktno  do  najužeg  centra grada. E, to i jeste osnovni problem jer svi žele sa autom do tog željenog centra i onda nije čudo što je  u  njoj  najintezivniji  saobraćaj u odnosu na većinu ostalih ulica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kako i zašto?

Pošto sam već konstatovao da svi želimo u najstrožiji centar grada, onda je ova ulica najpogodnjija svim vozačima koji dolaze iz istočnog i sjevero-istočnog dijela grada (opštine). Do početka ulice, tačnije, do već opisanog kružnog toka, nekako se i stiže iz tri uključne ulice, ali odatle rijetko ćete biti u situaciji da vozite bar 30 km/sat, a i to je premija jer načešće je to mnogo sporije.

Sa mog aspekta, u šta ćete se i vi ubrzo uvjeriti, ništa nije čudno!

Pored stambene infrastrukture koja u “našoj” ulici niče svakodnevno, tu su i naši sugrađani sa svojim vozilima, zatim autobusi koji tom ulicom pristižu autobuskoj stanici, a onda i ostala vozila.

Međutim, najveća gužva nastaje kada se u Meše Selimovića uključuju vozila koja dolaze od taxi stanice pokraj same autobuske stanice. To je prvo bočno uključenje. E kada bi bar u tom dijelu bila oslobođena lijeva kolovozna traka da bi se njom kretala vozila koja žele lijevo, prema hotelu Drina i dalje, bilo bi bar malo manja gužva, ali nije…!

Zatim, ako nastavite dalje, u “našu” ulicu nakon 100 metara slivaju se i vozila koja dolaze od osnovne muzičke škole i tu nije kraj jer samo nakon 80 metara uključuju nam se i vozila koja pristižu od ustanove PIO RS ili tačnije rečeno iz ulice Njegoševe. Nazivi ti malih, kratkih ulica, u ovom trenutku nisu ni bitni, ali smo svjedoci da su te kratke ulice uvijek pune.

Broj vozila koji dolaze od, već označenog kružnog toka, teško “prihvata” ta vozila koja se na tri mjesta uključuju i bez obzira na veliku spremnost tih vozača da daju tim, bočnim vozilima prednost, što me iskreno raduje, efekata nema, sve se odvija samo nešto brže.

Ovo zbog toga što danas svi žure i uključenja su nekada i prespora, a ipak vas vrlo često počaste brzim uključenjem u ulicu sa prvenstvom prolaza.

Da ne zaboravim, ova ulica kraj “taxi” stanice je dvosmjerna i u ovom kontekstu, u nekim momentima i pomaže već spomenutom zagušenju u ulici Meše Selimovića (i to u već spomenutoj nemogućnosti za prestrojavanje zbog 5-6 parkiranih vozila). U toj ulici imamo i probleme druge vrste, a to su često vozila koja tu, sa uključena četiri žmigavca, stoje na “koji sekund” jer iskrcavaju, odnosno ukrcavaju pristigle putnike na autobusku stanicu.

Šta možemo, nisu ni ti vozači krivi, jer nikad niko ne “ukrade” od trotoara dio kolovoza za te potrebe.

U slobodnom prevodu, sve do početka ulice Knjeginje Milice, koja prolazi kraj objekta centrane gradske PTT službe imate maksimalan problem, idete veoma sporo, a boga mi, po ovim temperaturama nije uopšte lako. E, od te bočne ulice ostatak vozila ide potpunim kružnim tokom ulijevo ili poludesno kraj gradskog trga i to je to “dugo željeno otčepljenje” i onda, dalje gdje ko i  kako nastavi, i neka im je “bog na pomoći” u svakom slučaju.

Šta činiti?

Siguran sam u jedno, a to je da se, pod hitno mora u pojedinim malim, srednjim ili dužim ulicama mijenjati smjer kretanja, jednosmjerne pretvarati u dvosmijerne i obrnuto, a samim tim neke se moraju zatvoriti za saobraćaj, u nekim ulicama, bar u jednom dijelu još, na žalost, smanjivati broj parking mjesta i na kraju se mora definitivno, obustavljati potpuno saobraćaj u pojedinim deonicama. Rješenja postoje, to je sigurno!

Ulica Patrijarha Pavla je završena, pored vizuelnog prijatnog utiska, smanjila nam je jedan dio parking mjesta, dobili smo više slobodnog prostora za naše sugrađane-pješake i na tome se ne smije stati. Moramo se posvetiti rješavanju ostalih nagomilanih problema pa i otčepljenja uskog grla za saobraćaj ne samo u našoj ulici Meše Selimovića nego i u drugim ulicama u našem gradu.

Do tada, ako možete, izbjegavajte ovu ulicu, pogotovo u jutarnjim i popodnevnim terminima, od 15 do 16,30 h!

Srećno vam bilo!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA