GARAŽE Varijanta tri FOTO

I prođoše još jedni izbori, 30 dana kampanje, zainteresovane strane, političke stranke, partije i pokreti, mogu da konstatujem po mom skromnom mišljenju, uzalud potrošiše ovo vrijeme. Tim imaginarnim "zanimanjem" sam se i sam bavio dugi niz godina, i na žalost relativno kasno shvatio da ja nisam za to društvo.

GARAŽE Varijanta tri FOTO

Tako i ovi naši, nabrojani subjekti potrošiše ovo vrijeme na potpuno pogrešan, prevaziđen i neefikasan način, ostaviše većinu glasača zbunjene, u nedoumici, tako da ni oni više ne znaju kud plovi “ovaj brod”.

To je onaj glavni brod, ali on za sobom vuče sve druge brodove, čamce i jahte koji su po značaju, manje bitni, naš “BROD” koji sa svim našim, realnim saobraćajnim problemima ostaviše nasukan, tamo gdje je i bio svih ovih proteklih godina.

Na sreću, saobraćaj ima i druga transportna sredstva. Ja, a i veliki broj vas, ostajemo u okvirima drumskog saobraćaja i zato, po drugi put navodim, tih uzalud potrošenih 30 dana predizborne kampanje, IDEMO DALJE!

Jedna od mojih udarnih tema, bila je i ostaje do daljnjeg - parking prostor, konkretnije parking i  garažni prostor o kojima sam već tri puta pisao i dobio baš ogromnu podršku sugrađana. Pored najave da već imam još dvije “zrele” lokacije, iskreno, nadao sam se da će neka od političkih opcija  ili stranaka i partija, prepoznati opravdanost realizacije jedne ovakve ideje i upustiti se u razmatranje ove moje sugestije i to na pravi način izložiti kao prijeko potrebnu investiciju za naš grad……?

Na, prvenstveno moju, a i na žalost  mnogih sugrađana, sve ovo, do sada pisano,  ostalo je mrtvo slovo na papiru, jedni su prećutali, drugi verbalno podržali, no, bilo kako bilo, iznesena činjenica ne opredjeljuje niti usmjerava ovu moju misiju na bilo koji način u vremenu koje je pred nama.

Samoinicijativno sam donio odluku da pisanjem članaka ukažem na preobimnu problematiku i iniciram bilo kakve reakcije. I bilo ih je, najviše onih koji mi daju snagu da nastavim i  opet ću samo ja donijeti odluku kada ću prestati sa ovim vidom obraćanja javnosti.

Podsjećam, u toku ljeta sam obrazložio dvije, od četiri realne lokacije i u skladu sa obećanjem, danas ću približiti lokaciju broj tri, a predstavljanjem četvrte i poslednje lokacije, svako ima pravo, bez obzira na struku i nivo obrazovanja, mogu da “glasaju” i prihvate bar neku od ponuđenih ili da ih odbace kao nerealne?! 

Po meni, po svim parametrima i opštem kvalitetu ovo je NAJBOLJA LOKACIJA i sa onom u ulici Jovana Dučića bi trebale biti realnost u vremenu koje je pred nama.

Najbitnija karakteristika potencijalne garaže je njena udaljenost od strogog centra grada jer će u njemu, po svim parametrima uskoro doći do potpunog obustavljanja svakog saobraćaja sem za vozila posebne  namjene.  Ako je gradski park centar grada, a definitivno jeste, i ako do  sada nije bio, ulica Patrijarha Pavla je gradski park, “priključila” strogom centru grada.

Ako se  slažete sa ovom konstatacijom  onda  vam “nudim” garažu  na 150 metara od gradskog  parka. Konkretno, postoji  zemljište,  prostor, koje je vlasništvo Grada Bijeljina-urbanistički rejon BN-2, ukupne površine 2911 m2, katastarska čestica K.Č. 3823/3.

Parceli se može prići iz dva pravca, što je velika prednost. Jednom ulicom se ulazi u garažu i to bi  po svakoj logici trebala  biti  saobraćajnica  kojom se prilazi gradskom stadionu, t.j. ulicom Svetozara Miletića, a tražeći jednosmjerni ulazak i izlazak, “nudim” za  izlazak ulicu Mileševsku, mada ne bi bio grijeh da i izlazak iz ove garaže bude ulicom Svetozara Miletića. jer po nekom urbanističkom planu čiju skicu posjedujem, ova ulica bi  trebala u budućnosti biti ulica sa tri kolovozne trake.

Po tom istom urbanističkom planu ili kako se već zove, neposredno kraj ove “moje” lokacije  predviđena je gradnja i sportske dvorane što je samo jedan razlog više da neposredno pored takvog sportskog objekta  imamo i garažu za sve potencijalne posjetioce budućih sportskih i kulturnih  dešavanja.

U svakom od prethodnih članaka na ovu temu sam pisao i najlakši, najjeftiniji i najfunkcionalniji način dolaska do brze realizacije pa ću to i ovog puta ponoviti, kako bi se neko probudio i pokrenuo moje inicijative za izgradnju gradskih garaža. 

Dakle, vlasnik zemljišta je Grad Bijeljina, Direkcija za izgradnju i razvoj grada sagledava varijante, mogućnosti i napokon radi idejno rješenje, isto ide u procedure do konačnog usvajanja, a Odjeljenje za Urbanizam budućem koncesionaru izdaje svu dokumentaciju i to besplatno sa rokom upravljanja potencijalnom koncesionaru na 99 godina i to bi bio taj najrealniji tok ili put do realizacije.

Naravno, sve ovo treba neko da podrži, odobri i pokrene aktivnosti!!!

Ako neko ima drugačije mišljenje, što je za  očekivati i sasvim normalno, pa onda - oglasite  se gospodo, ko god da ste, ali dajte da već  jednom pokrenemo ovaj “nasukani brod”.                          

Nastaviće se...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 11:00

    13°C
  • 14:00

    16°C
  • 17:00

    18°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

137 cm

Promjena: -6cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 07:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI