Cool je kad si mlad i udišeš čist zrak

Trening "Cool je kad si mlad i udišeš čist zrak", koji u BiH organizuje Fondacija INFOHOUSE u okviru UNICEF-ovog projekta Angažman mladih za poboljšanje kvaliteta zraka na Zapadnom Balkanu. Trening će biti održan u subotu, 26. novembra 2022, u 10:00, u hotelu Drina u Bijeljini.

Cool je kad si mlad i udišeš čist zrak

S obzirom na to da je zagađenost zraka gorući problem 21. vijeka, UNICEF uz podršku Vlade Kraljevine Švedske u šest država Zapadnog Balkana sprovodi inicijativu pod nazivom Angažman mladih za poboljšanje kvaliteta zraka na Zapadnom Balkanu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Cilj je povećati svijest o nivou zagađenosti zraka te štetnim uticajima ove pojave na zdravstveno stanje djece i mladih, ali i na kompletan ekosistem.

U okviru inicijative organiziju se treninzi čija je namjera edukovati mlade o problemu zagađenosti zraka, osmišljavanju i organizovanju zagovaračkih kampanja. U tom smislu oni će nakon završene edukacije osmisliti i sprovesti vlastite zagovaračke kampanje u njihovim lokalnim zajednicama.

Trening, takođe, doprinosi promovisanju inovacija digitalne kulture o upotrebi podataka prilikom podizanja svijesti i promovisanja razvoja vještina za redukovanje nivoa zagađenosti zraka. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA