Cool je kad si mlad i udišeš čist zrak

Trening "Cool je kad si mlad i udišeš čist zrak", koji u BiH organizuje Fondacija INFOHOUSE u okviru UNICEF-ovog projekta Angažman mladih za poboljšanje kvaliteta zraka na Zapadnom Balkanu. Trening će biti održan u subotu, 26. novembra 2022, u 10:00, u hotelu Drina u Bijeljini.

Cool je kad si mlad i udišeš čist zrak

S obzirom na to da je zagađenost zraka gorući problem 21. vijeka, UNICEF uz podršku Vlade Kraljevine Švedske u šest država Zapadnog Balkana sprovodi inicijativu pod nazivom Angažman mladih za poboljšanje kvaliteta zraka na Zapadnom Balkanu. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Cilj je povećati svijest o nivou zagađenosti zraka te štetnim uticajima ove pojave na zdravstveno stanje djece i mladih, ali i na kompletan ekosistem.

U okviru inicijative organiziju se treninzi čija je namjera edukovati mlade o problemu zagađenosti zraka, osmišljavanju i organizovanju zagovaračkih kampanja. U tom smislu oni će nakon završene edukacije osmisliti i sprovesti vlastite zagovaračke kampanje u njihovim lokalnim zajednicama.

Trening, takođe, doprinosi promovisanju inovacija digitalne kulture o upotrebi podataka prilikom podizanja svijesti i promovisanja razvoja vještina za redukovanje nivoa zagađenosti zraka. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA