Stevo Savić: Digitalizacijom u korak sa vremenom

Digitalizacija je opšti trend i Privredna komora Republike Srpske se aktivno zalaže za ozbiljnije ulaganje u informaciono-komunikacionu infrastrukturu, izjavio je danas Srni predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Stevo Savić.

Stevo Savić: Digitalizacijom u korak sa vremenom

Savić je rekao da se Komora zalaže i za digitalizaciju svih opština i da se što je moguće brže uspostavi kompatibilnost baza podataka na svim nivoima u Srpskoj.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Insistiramo i na programima podrške digitalnoj trasformaciji privrede i tu su neki prijedlozi Komore, Unije poslodavaca i drugih strukovinih udruženja kojima je privreda u fokusu", naveo je Savić.

Prema njegovim riječima, digitalizacija je opšti trend i Privredna komora pokušava da ide u korak s vremenom u ovoj oblasti.

"Prepoznajući tu potrebu, Komora je pokrenula platformu `Infobiz` koja omogućava privrednim subjektima da na jednom mjestu pronađu sve značajnije informacije o bitnim propisima, e-regulativi, eventualno i propisima koji su u fazi usvajanja", rekao je Savić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je dodao da na ovoj platformi postoji i mogućnost da se dostavljaju prijedlozi za izmjene i dopune tih propisa, kao i modul koji s bavi finansijama i sadrži sve aktuelne javne pozive finansijske podrške što se tiče međunarodih ozganizacija i EU.

U Banjaluci je danas održan okrugli sto "Komora u digitalnom dobu", a ministar privrede i preduzetništva Srpske Vjekoslav Petričević istakao je da je resorno ministarstvo u proteklom periodu podržalo digitalizaciju malih i srednjih preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA