SDS Bijeljina: Snažna podrška Gradonačelniku; Predsjednik Skupštine namjerno manipuliše

  • BIJELJINA
  • 09. Dec 2022.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

SDS Bijeljina: Snažna podrška Gradonačelniku; Predsjednik Skupštine namjerno manipuliše

"Povodom izjave Predsjednika Skupštine Grada Bijeljine da "su svi odbornici jednoglasno podržali zaključak , gdje se konstatuje da je Gradonačelnik grubo prekršio zakon..." zato što je zaposlio određeni broj radnika u Gradskoj upravi...izražavamo, protest protiv namjerne manipulacije pomenutog gospodina... TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prije svega, Predsjednik Skupštine bi trebalo da zna da Skupština nije nadležna da ocjenjuje zakonitost nečijeg rada pa, prema tome, nije smio da dopusti donošenje takvog zaključka.

Manipulacija se ogleda i u činjeci da Predsjednik nije obezbijedio odgovor na odborničko pitanje SDS-a koliko je radnika zaposleno u institucijama i preduzećima koja se, takođe, finansiraju iz Budžeta Grada, kako bismo znali za šta im je rebalansom povećan iznos od 600.000 za lična primanja?

To je sakrio i u svom obraćanju javnosti, a bio je dužan da RAVNOPRAVNO najavi i JEDNOGLASNO usvojen Zaključak SDS-a u kojem tražimo da nadležni inspekcijski organi ispitaju sva zapošljavanja u svim jedinicama koje se finansiraju iz Budžeta Grada...

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pritom nismo prejudicirali ishod, niti smo to nazivali nezakonitim.

Smarajući da je Zaključak skupštinske većine poslovnički i zakonski validan mi smo ga podržali kao legalisti. Bez obzira na očigledne manipulacije i zamjene teza, izražavamo SNAŽNU PODRŠKU Gradonačelniku. Takođe pozivamo inspekcijske i sudske organe da ispitaju sve i donesu pravične odluke.

Nadamo se da se pravda, ipak, ne može "kupiti" bez obzira na "pobjedu" na čijim se krilima radi sve ovo. O vođenju Skupštine ćemo drugi put(postoje stenogrami)."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 20:00

    14°C
  • 23:00

    12°C
  • 02:00

    11°C
Kiša
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

91 cm

Promjena: -9cm

Sava Jamena

327 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 03. May 2024. 15:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI