Siniša Mihajlović, Stvarno Najbolji!

Izvinite prijatelji, dosadan sam! Već treći decembar plačem i nije me stid priznati. Vraćam slike prošlosti, gazeći sadašnjost, vjerujući u budućnost, dobrotu ljudi i Boga.

Siniša Mihajlović, Stvarno Najbolji!

Današnja vijest o odlasku stvarno najboljeg Siniše Mihajlovića me duboko potresla i čitajući objave djelim mišljenje većine vas mojih prijatelja. On je uvijek bio naš. Čim je bio naš i moj je. Miha, fudbalski prvotimac, reprezentativac, internacionalac, šarmer, šmeker sa podignutom kragnom, mangup koga su protivnici respektovali, a navijači voljeli jer je donosio gol i nadu! TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je bio lijek protiv protivničkog bunkera i prvi autor prekida. Tri gola na jednoj utakmici i to Serije A, iz slobodnog udarca, ostaće dugo godina cilj mnogih dolazećih majstora slobodnjaka, kojih je sve manje. Njegova svojeglavost bila je razumljiva samo nama, napaćenim ljudima ovoga podneblja. I njegovi incidenti koje je prkosno pravio bili su samo reakcija na "pritisnutog" mladića koji je otišao iz mjesta odrastanja, stekavši kult javne svjetske ličnosti koja je morala da kaže javni stav o glupostima koje su se izdešavale na ovim prostorima. I onda ja razumijem i Nijemca Jeremisa koji i dan danas ne može da dokaže "Mihino djelo", kapiram i vaspitnu šljagu za Adrijana Mutua jer mu je Miha rekao usput da sportista ne smije koristiti opijate, ali roditeljski savjet kolege Rumun nije poslušao i nije ni dostigao svoje kapacitete. Zatim, crvendać protiv Bajerna bio je plod permanentnog uticaja partizanskih filmova na generacije u SFRJ te je, jednom novinaru koji ga je pitao zašto je ućutkivao klupu Njemačkog šampiona, odgovorio: "Pa nerviraju me kad galame na Nemačkom. Ne volim Njemački"!!!

A onog holandskog smrada Bergkampa niko ne spominje!? Kad je s obje noge u kopačkama stao na tijelo Siniši koji je ležao potrbuške!!! Pošteni sudija, kako samo sudije znaju biti "djelioci pravde" ni opomenuo ga nije pokazavši da se igra nastavi. Fudbal je dao mnoge majstore, igrače golgetere. Oni su davali golove.

Jedino je Siniša Mihajlović davao golčine! Sjećam se kada je čuveni štoper Intera i Italijanske reprezentacije Nikola Berti izjavio: "Protiv njega nema lijeka.Možeš samo da se moliš Bogu. Sve smo probali. Golmani su nam rekli da skakućemo na prstima u živom zidu da ga dekocentrišemo. Ja sam jednom skakutao i probudio se u Milanskoj bolnici. Više ne bih skakutao pred projektilima. Ako mugu da brane, neka brane", završio je Berti.Jedna slavna karijera završena je jednog divnog kasnoproljećnog dana u Novom Sadu na stadionu Voše gdje je veliki laf okupio sav fudbalski svijet i napravio svoj završni šou. Havijer Zaneti, Ivan Kordoba, Ivan Zamorano, Zlatan Ibrahimović, Predrag Mijatović, Dragan Stojković, Pipo Inzagi i mnogi drugi asovi fudbala sa Vladom Divcem na golu koji je davao ton istinskom šouu. Posle trofejne igračke karijere Siniša je pokušao trasirati staze slave kao stručnjak s klupe uvidjevši da je mnogo teže smiriti 11 glava nego jednu vlastitu. Teška bolest od prije tri godine rezultirala je tužnom vješću danas.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Veliki borac i fajter i pored ljubavi prema porodici, lopti i životu nije izdržao! Zato, vjerujem da Svevišnji ipak organizuje neki turnir slobodnjaka i želi sigurnu pobjedu. Zato je pozvao svoju "Božju ljevicu"! Pozvao je Stvarno najboljeg!

Oprostite mu svi vi ako vas je hirovito uvrijedio jedan sin Hrvatice i Srbina! Oprostite mu navijači protivničkih timova jer je radio svoj posao na čemu su mu zavidili mnogi, ali nisu uspjeli dostići ni pola slave. Oprostite mu beogradski momci rođeni s kraja 60ih i s početka 70ih ako vam je Barbika "pokupio ribu"! Bio je Stvarno najbolji! Neka počiva u miru i neka Gospod Bog nastani njegovu dušu tamo gdje pravednici počivaju! Znam da će se svaki važniji slobodan udarac komentarisati riječima: "E, da je ovdje Siniša"! Dakle, dok je slobodnjaka živjeće i on.

Siniša Mihjalović, Stvarno Najbolji!

Izvinite prijatelji, dosadan sam!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA