Havarija u Kolubari

U Rudarskom basenu Kolubara noćas je došlo do havarije na polju E u kojoj nije bilo povrijeđenih, niti većeg oštećenja na opremi, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović nakon obilaska kopa i istakla da neće biti ugroženo snabdijevanje strujom Lazarevca i okolnih mesta.

Havarija u Kolubari

-Došlo je do havarije u RB Kolubara, klizišta koje je zaustavilo rad jednog bagera, koji je znčajan za ovo istočno polje (E) i htela sam da se uverim da nema većeg oštećenja na opremi. Niko nije povređen i najvažnije je da su tu već ljudi koji saniraju situaciju - rekla je Đedovićeva u izjavi dostavljenoj Tanjugu. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Istakla je da neće biti ugroženo snabijdevanje strujom, kao ni toplotnom energijom za stanovnike Lazarevca i okolnih mjesta.

-Trafo stanica nije ugrožena, ali treba nastaviti da se nagleda da i ona ne bude ugrožena. Ali, ona samo napaja kopove, to jeste ne napaja okolna mesta, ni manja, niti veća. Ima dovoljno uglja na deponijama za snabdevanje toplane koja greje Lazarevac - rekla je Đedovićeva.

Kaže da je, ipak, brine to što je prozvodnja uglja u Kolubari 30 odsto niža u posljednje dvije nedjelje i da će zbog ove havarije biti još niža.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

-Moramo da radimo na većim količinama deponija ugalja, to jest, zalihama uglja da ne bi naš energetski sistem i snabdevanje  građana električnom energijom došli u pitanje. Iz papira i izveštaja se neke stvari ne mogu videti i zato sam tu večeras da se uverim da su stvari pod kontrolom - došlo je do havarije, ali nije ugroženo ni snabdevanje strujom okolnih mesta, a ni grejanje - zaključila je Đedovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA