Jovići iz Bijeljine se odrekli života u gradu radi ljubavi prema selu

Dok veliki broj mladih odlazi iz sela, 29-ogodišnji inženjer poljoprivrede Dražen Jović iz Bijeljine, odrekao se života u gradu radi ljubavi prema agraru.

Jovići iz Bijeljine se odrekli života u gradu radi ljubavi prema selu

Bez razmišljanja je odbacio ponudu za rad u Rusiji gdje je bio na jednomjesečnoj specijalizaciji. Odlučan je da svoj život posveti napretku i stvaranju boljih uslova u Republici Srpskoj.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Iz sela mogu da zaradim za stan u gradu, a obrnuto je nemoguće, kaže Dražen koji od ranog djetinjstva gaji ljubav prema selu. Od jula prošle godine, u njegovim planovima podržava ga i supruga Nevena. Nakon završenih master studija srpskog jezika i književnosti iz Novog Sada, takođe se, vratila u selo.

- Na domaćinstvu gajimo sve ono što je neophodno za veliku porodicu, hrane nikad ne ne dostaje uvijek smo obezbijeđeni po tom pitanju sve sami proizvodimo - priča Dražen.

Dražen se, nakon završetka Poljoprivrednog fakulteta u Bijeljini, usavršavao u Rusiji. Jednomjesečnu stručnu praksu kao stipendista odradio je u ruskoj firmi. Mogao je da ostane, ali patriotizam je, kaže, bio jači.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Čukundjed mi je bio Solunac, moja dva pradjeda su bili u njemačkom zarobljeništvu, otac i djed su stvarali ovu zemlju, a nažalost za nju smo dali i mog 25-ogodišnjeg strica, tako da za mene lično povratak nikad nije bio upitan, a takođe i odlazak u inostranstvo nikad nije bio opcija - rekao je Dražen.

Ko hoće da radi za njega uvijek ima posla, kaže Dražen koji je godinu dana radio sve i svašta dok se nije zaposlio na Poljoprivrednom dobru "Semberija". Rukovodi proizvodnjom, ali i savremenom mehanizacijom. Nerijetko se lati i alata, pa restaurira mašine - što radi isključivo iz ljubavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA