GSS Bijeljina spreman – Bijeljinci se odazvali pozivu za pomoć Turskoj nakon zemljotresa

Ministarstvu bezbjednosti BiH upućen je poziv za pomoć od strane Turske u spasavanju i pronalaženju lica na području pogođenom snažnim zemljotresom. Pozivu su se odazvali i Bijeljinci.

GSS Bijeljina spreman – Bijeljinci se odazvali pozivu za pomoć Turskoj nakon zemljotresa

Naime, kako je za NoviGlas potvrđeno u Gorskoj službi spasavanja Bijeljina, pripadnici GSS već su dostavili Civilnoj zaštiti spisak ljudi koji se stavljaju na raspolaganje. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

“Republičkoj upravi Civilne zaštite smo poslali spisak od pet ljudi. Za sada je potvrđen samo moj odlazak jer posjedujem sertifikat za spasavanje oz ruševina. Za ostale članove tima čekamo informaciju”, rekao je za NoviGlas Nenad Jovanović, predsjednik UG GSS Bijeljina.

Podsjetimo, razorni zemljotres koji je pogodio Tursku odnio je preko hiljadu života u Turskoj i Siriji, imao je snagu od 7.8 stepeni po rihterovoj skali i uzrokovao je ogromne ljudske i materijalne gubitke.

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić, pokrenuće hitnu proceduru upućivanja, u ovom trenutku, tima do 50 pripadnika mješovitog sastava civilne zaštite, koju će činiti civilne zaštite Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta., najavljeno je iz ministarstva. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U međuvremenu, telegrame saučešća i ponudu za pomoć Turskoj su uputili brojni funkcioneri iz BiH, ali i regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA