DONACIJA DŽUDU KLUBU “PANTER“ U Mozzartu nastavljaju da tipuju na humanost

Donacije stigle u Kozarsku Dubicu, Banjaluku, Bijeljinu i Foču

DONACIJA DŽUDU KLUBU “PANTER“ U Mozzartu nastavljaju da tipuju na humanost

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću nastavlja svoju humanu misiju kroz akciju „Humanitarni tiket u podne“. Ovaj put, uz asistenciju plemenitih kladilaca, usrećili su tri udruženja građana i jedan sportski klub. Donacije su tako stigle u Kozarsku Dubicu, Banjaluku, Bijeljinu i Foču, a iz ovih gradova jednoglasno poručuju- hvala Mozzartu! TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Za banjalučko Udruženje roditelja sa četvoro i više djece tipovao je poznati basketaš 3x3 Marko Branković. Na taj način usrećio je brojne Banjalučane.

-Za svaku je pohvalu potez kompanije Mozzart. I privatne kompanije bi trebalo da se uključe, svi da pomognu i podrže višečlane porodice i svoje sugrađane u skladu sa svojim mogućnostima - kaže Jovan Radovanović, predsjednik Udruženja roditelja sa četvoro i više djece grada Banjaluka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ovo Udruženje osnovano je 2007. godine, a trenutno okuplja oko 900 višečlanih porodica. Najbrojnije su tri porodice sa po 14 djece.

Zajednički se bore za što veći obim prava ove populacije kroz zakonska rješenja, a plodovi njihovog rada i te kako su vidljivi. Naime, do sada su uspjeli da se izbore za mjesečnu naknadu od 750 KM za nezaposlene majke četvoro i više djece, stipendije za srednjoškolce i studente. Ostvarili su pravo i na besplatan vrtić za djecu iz višečlanih porodica, besplatne udžbenike, mjesečne karte za gradski prevoz, a srednjoškolci su oslobođeni plaćanja upisnina u školu. Porodicama pomažu i pri rješavanju stambenog pitanja, obilaze ih, dijele pakete, te organizuju kolektivna krštenja, druženja blizanaca, odlaske na more i brojne godišnje manifestacije…

Donacija iz Mozzarta stigla je i u Udruženje dijabetičara „Lotus“ iz Kozarske Dubice. Za njih je tiket uspješno sastavio poznati trener i bivši fudbaler Faruk Hadžibegić. Tako su usrećili oko 50 članova ovog mladog dubičkog udruženja, među kojima je i sedmoro djece.

-U prethodnom periodu smo sakupljali novac za kupovinu senzora za mjerenje šećera u krvi, a donaciju iz Mozzarta ćemo utrošiti na adaptaciju prostora za fizičke aktivnosti gdje ćemo raditi i planove ishrane. Veoma se zahvaljujemo na podršci- kaže Rade Kresac, predsjednik Udruženja „Lotus“, Kozarska Dubica.

Udruženje je osnovano 2021. godine, a članovima nude razne pogodnosti, od besplatnog mjerenja šećera u krvi, krvnog pritiska i tjelesne težine, do edukacije specijaliste endokrinologa.

Podrška iz Mozzarta stigla je i u Bijeljinu i to na adresu Džudo kluba „Panter“. Za ovaj tim timski su tipovali košarkaš Vedran Borovčanin i Milorad Popović, osnivač romskog fudbalskog kluba, a dobitak je usrećio oko 100 talentovanih džudista.

-Reakcije su pozitivne, brojni ljudi su vidjeli objavu da je prošao humanitarni tiket za naš klub, pa su se uključili u nastavak akcije za nabavku kombija za naše šampione. Hvala Mozzartu -kaže Vladimir Đokić, trener Džudo kluba „Panter“, Bijeljina.


Ova ekipa od 1994. vrijedno trenira u svim uzrasnim kategorijama- od seniora do pionira. Ekipni su osvajač Prvenstva Republike Srpske, a do sada su osvojili 30 Balkanskih medalja. Tokom prošle godine šest odličja su im donijeli Milkica Đurić, Teodora Trifković, Goran Đurić i Vera Pavličević, a Nikola Srećković bio je 7. na Prvenstvu Evrope. Nakon dobijene podrške ne kriju ambicije za osvajanjem evropskih medalja.

A brojnim priznanjima, za kvalitet svojih proizvoda, okitili su se i u Humanitarnom udruženju građana- žena "Zelengora" iz Foče. Oni se već 11 godina bave prikupljanjem i preradom šumskih plodova, a ukusne i zdrave proizvode plasiraju na tržište.

 

Za ovu zdravu priču tipovala Nina Matejić, reprezentativka Srbije, a u „Zelengori“ su tim gestom pozitivno iznenađeni.

-Vjerujte da nam ovaj gest mnogo znači. Ja sam se zaista iznenadila kada smo dobili informaciju da nam stiže donacija iz kompanije Mozzart, posebno zbog činjenice da nismo tražili pomoć, već su sami odlučili da nas podrže. Dobro nam je došlo, hvala puno -kaže Milanka Šešlija, predsjednica Udruženja „Zelengora“, Foča.

„Zelengora“ okuplja oko 70 članova, mahom žena, ali priznaju da bez pomoći muškaraca neke vrste poslova u proizvodnji ne mogu da obave. Zajedničkim trudom mali proizvođači iz ruralnih područja uspjeli su da nabave mehanizaciju koja im je podigla proizvodnju i olakšala rad. Uz podršku nadležnih ministarstava i plemenitih donatora izborili su se za siguran plasman proizvoda i prepoznatljivost na tržištu.

Ove donacije stigle su u okviru akcije „Humanitarni tiket u podne“, a u Mozzartu nastavljaju da tipuju na humanost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 17:00

    12°C
  • 20:00

    11°C
  • 23:00

    8°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

87 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 24. Apr 2024. 15:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI