Petrović: Sprema se još jedna pljačka poljoprivrednika

Saopštenje gradonačelnika Bijeljine LJubiše Petrovića prenosimo u cjelosti.

Petrović: Sprema se još jedna pljačka poljoprivrednika

Praznici su već odavno prošli, a čestitke sa republičkog nivoa vlasti i dalje pristižu. Ovoga puta je Poreska uprava Republike Srpske, područna jedinica Bijeljina, uputila oko 1.300 opomena poljoprivrednim proizvođačima koji su u sistemu PDV-a, za podnošenje poreskih prijava i to porez na dohodak za 2021. i 2022. godinu. Opomene se spremaju i za poljoprivredne proizvođače koji nisu u sistemu PDV-a, dobiće ih sva poljoprivredna gazdinstva koja su registrovana u APIF-u. 
Iako šalju opomene, čak ni oni koji ih pišu ne znaju da odgovore na pojedina pitanja o tome kako će se ovaj porez obračunati i naplatiti. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Zelenašenje je zakonom zabranjeno, ali kako se onda zove onaj režim koji u septembru daje po 100KM i ulaže u ruralni razvoj, a potom oporezuje poljoprivrednike za prethodne dvije godine, glasa protiv ukidanja akciza, poskupljuje struju i čiji Predsjednik jasno i glasno kaže da PDV na plavi dizel neće biti ukinut?

Gradska uprava će stati uz svoje poljoprivrednike i podržati ih u svakom vidu borbe za njihova prava. Podrška neće izostati ni u slučaju protesta, stajaćemo uz naše domaćine odlučno u svim mjerama odbrane od nove pljačke. Ipak, ne zaboravite ove muke kada sljedeći put budete glasali „za“ i „protiv“ i kada vam budu mahali trobojkom i govorili kako sve ovo rade jer „vole Srpsku“.

GRADONAČELNIK
LJubiša Petrović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA