Đurđević: Usvojen niz odluka u interesu grada

Skupština grada Bijeljina usvojila je danas svih 47 tačaka dnevnog reda koje su klubovi odbornika skupštinske većine analizirali i podržali na konsulatacijama prethodnih dana, rekao je predsjednik lokalne skupštine Aleksandar Đurđević.

Đurđević: Usvojen niz odluka u interesu grada
FOTO: Srna

"Nadamo se da je ovo na neki način znak dobre volje i iskorak ka normalizaciji odnosa u gradu, jer smatram da dalja radikalizacija u bilo kojem smislu apsolutno nikom ništa neće donijeti dobro i da je našem narodu dosta podjela i sukoba", rekao je Đurđević novinarima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je dodao da je i u prethodnom periodu Skupština iz svoje nadležnosti usvajala sve što je bilo u interesu grada i najavio da će tako i nastaviti.

Kao najvažnije odluke naveo je davanje saglasnosti na privatizaciju 140 stanova u vlasništvu grada u izbjegličkom naselju "GTC", kao i prijedlog odluke o uspostavljanju i načinu funkcionisanja modela sufinansiranja mjera poboljšanja energetske efikasnosti u stambenom sektoru.

"Izmijenjene su odluke koje se tiču novorođene djece i povećani su svi ti iznosi, sa 10 na 20 odsto povećana je i subvencija za djecu u privatnim predškolskim ustanovama", rekao je Đurđević.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prema njegovim riječima, usvojena je odluka o korištenju sredstava iz Kompenzacionog fonda kojim će još dva miliona KM doznačena iz ovog Fonda, odnosno Vlade Republike Srpske, biti uložena u semberska sela, na prijedloge savjeta mjesnih zajednica koji će odlučivati šta će se raditi u kom selu.

Đurđević je istakao i prijedlog programa dodjele bespovratnih sredstava za sufinansiranje kupovine seoske kuće sa okućnicom u Bijeljini, što je stavka koja je već uvrštena u budžet grada.

Predsjednik Skupštine grada rekao je da gradonačelnik i njegovi saradnici nisu prisustvovali sjednici, ali su juče bili na pripremnom sastanku i obrazložili sve tačke dnevnog reda.

„Skupština grada se kod usvajanja odluka apsolutno nije vodila time ko je predlagač tačaka dnevnog reda i usvajala je sve ono što je u interesu grada“, zaključio je Đurđević.

Na pitanje novinara da li će nakon neuspješnog referenduma o opozivu gradonačelnika odbornici skupštinske većine podnijeti ostavke, Đurđević je rekao da ni gradonačelnik nije podnio ostavku nakon što je na izborima za savjete mjesnih zajednica izgubio u svom selu sa sedam naprema nula.

"Imali smo opšte izbore gdje je gradonačelnik izgubio sa 5.000 glasova razlike kao nosilac liste i njegov predsjednik stranke izgubio sa 5.000 razlike u svom gradu, a naravno, nije podnio ostavku", dodao je Đurđević. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA