Nevjerovatno izlaganje u NSRS: Kad rikne krava u vašoj Hercegovini, meni telefon zvoni

Izlaganje predsjednice Komisije za utvrđivanje sukoba interesa u RS Obrenke Slijepčević pred Narodnom skupštinom RS-a izazvalo je veliku pažnju javnosti zbog stila i riječi koje su korištene.

Nevjerovatno izlaganje u NSRS: Kad rikne krava u vašoj Hercegovini, meni telefon zvoni

TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Slijepčević je u izlaganju koje se najmanje odnosilo na izvještaj koji je podnosila, a mnogo više na obračune sa političarima nekoliko puta prekidana što dobacivanjima od poslanika, što od dopredsjedavajuće NSRS Ane Ljubojević koja ju je pozivala da se vrati na temu.

Istakla je da joj rasterećenje izlagati jer je izvještaj usvojen jednoglasno u obliku u kojem je urađen.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Niste na odboru slušali mene, nego ste galamili na gospodina, kak se zove Radukićem je li uzim'o deset posto Ja sam vas zvala na kafu da dođete tada, da pričamo o mom izvještaju. Prema tome malo sad langsam (polako op.a.) da ja kažem. Jer tad mi je umro i tata i stric i ujak i ne znam ni ja šta, malo langsam, gospodine Vukanović. Ja sam Slijepčevićka, snaša gačanska", obratila se Slijepčević, zastupniku Nebojši Vukanoviću.

Nastavila je time da joj je tada narušen ugled, a nakon upozorenja da se vrati na izvještaj rekla je da je sve što govori izvještaj.

"Kako bi gospodin, kako se zove Vukanović rekao, opisno, sinonimično to je jako povezano, to je identično. Znamo šta je sinonim", kazala je Slijepčević.

Na upozorenje da vodi računa o vremenu, rekla je da će jako voditi računa o vremenu jer joj je bitno da kaže suštinu, a da neće ponovo čitati izvještaj jer su ga poslanici dobili. Nakon toga je počela govoriti da je ocrnjena.

"Ja sam ocrnjena, u revizija, da li nije shvatila. Osim toga, ja sam bila u izolaciji 10, 11 dana, imala sam upalu pluća. Tri dana do izlaska iz izolacije meni gospođa revizorka nije dozvolila, nije dozvolila ta tri dana. To je smrtno opasna bolest, od koje je ona naravno umrla poslije toga, ja se izvinjavam kao vjernica ja nisam Bog da je žalim. Neko je izvršio kaznu", kazala je Slijepčević.

Osvrnula se i na političku podobnost i kazala da ne ide na skupove.

"Ja ne idem na skupove, nek nađe bilo gdje me vidio, ne idem na pjevače, ne idem na ovo. Imaš, brate, Youtube pa gledaj. A propo toga, ja nemam studentske drugove, ja nisam dijete iz doma, ali nije to bitno. Za taj revizorski izvještaj gdje mi je pala plata 700 maraka, gdje se telefon moj morao 065, koji se sada hakeriše mjesec i po dana, moj je od 98. (godine op.a)i svi znaju. Kad rikne krava u vašoj Hercegovini, meni telefon zvoni, a tek u Vlasenici, gore gdje je visočije u Romaniji, onda baš onako zvoni", ispričala je Slijepčević o telefonu i muzici.

Neke dijelove je zaista teško razumijeti, ali se Slijepčević obratila i Siniši Mihaljici gdje je spominjala "đenerala Dražu".

"Jesam li tražila od gospodina Mihaljice, kad me prekidao, pa sam samo zaboravila reći da je došao papir "dilti" kao drugu Draži, zaboravila sam reći Đeneralu Draži", kazala je Slijepčević.

Dopredsjedavajućoj NSRS-a Ani Ljubojević je nakon upozorenja da je potrošila pola vremena rekla da je "mlada".

"Šta još hoćete da kažem. Kad me novinari pitaju da sam uvijek dostupna, da mi hakerišu telefone non stop, pa vidim u telefonima tamo i poznata lica iz ove Skupštine kad mi izllistaju pa se začudim", poručila je Slijepčević.

Na molbu da ostavi barem nešto vremena sljedećem izlagaču, Slijepčević je imala još jednu urnebesnu reakciju.

"Šta još hoćete da vam kažem. Je li prošlo deset minuta? Ako je prošlo ja ću prestati, samo tako kažite, niste mi tako rekli pa sam mislila da me prekidate zbog načina moga govora. Hvala puno, mislim da sam suštinu rekla", rekla je Slijepčević na kraju, a ispratio je i aplauz dijela poslanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 11:00

    8°C
  • 14:00

    10°C
  • 17:00

    13°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

164 cm

Promjena: 7cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 07:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI