Bijeljinska Bolnica ugostila više od 70 hirurga

Uspješno izvedene dvije laparoskopske operacije ventralnih kila eTEP metodom.

Bijeljinska Bolnica ugostila više od 70 hirurga

Danas je JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ Bijeljina bila domaćin velikog hirurškog skupa koji je okupio više od 70 hirurga iz cijele Republike Srpske i susjednih gradova iz Srbije. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Workshop na temu „Laparaskopske operacije ventralnih kila eTEP metodom“ u organizaciji Udruženja hirurga Republike Srpske i Odjeljenja za hirurške grane bijeljinske bolnice emitovan je uživo putem youtube kanala Bolnice „Sveti Vračevi“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prof. dr Zlatko Maksimović, direktor JZU Bolnica “Sveti Vračevi” rekao je da znanje nema cijenu “Bijeljinska bolnica uvijek će podržavati ovakve i slične skupove, pogotovo kada je hirurgija u pitanju. Ne govorim ovo zato što sam ja hirurg, već zato što svi znamo značaj hirurgije. Vjerujem da ćemo nakon današnjeg dana nešto novo naučiti, razmijeniti iskustva, a sve u cilju većeg zadovoljstva korisnika naših usluga”, rekao je Maksimović.

Predsjednik Udruženja hirurga Republike Srpske, prof. dr Siniša Maksimović izrazio je zadovoljstvo što se pozivu odazvao veliki broj hirurga.

“Naša ideja je bila da organizujemo ovaj radni stručni sastanak i uradimo jednu pokaznu operaciju a nakon toga i drugu i da je predstavimo našim kolegama hirurzima, članovima Udruženja hirurga Republike Srpske i ostalim kolegama. Hvala svima koji su danas tu, našim hirurzima, kolegama, profesorima ali posebna mi je čast što su danas među nama doajeni bijeljinske bolnice, dva bivša načelnika hirurgije – od njih smo mi učili hirurgiju, dr Spasojević i dr Popović a nadam se da ćemo i mi biti primjer mladim generacijama, kao što su oni bili nama”, rekao je dr Maksimović.

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja hirurga Republike Srpske doc. dr Zoran Aleksić, načelnik klinike za abdomenalnu hirurgiju UKC Republike Srpske istakao je da Udruženje čini veliki iskorak ovim skupom i zahvalio menadžmentu bijeljinske bolnice na čelu sa direktorom prof. dr Zlatkom Maksimovićem sjajnoj organizaciji i srdačnom dočeku.

“Ovo je jedna nova metoda koja se primjenjuje a koja će poslije ove pokazne operacije i predavanja biti primjenjiva u našim bolnicama i operacionim salama. To je cilj ovog današnjeg sastanka”, rekao je Aleksić.

Profesor dr Nenad Lalović, šef Katedre hirurgije Medicinskog fakulteta Foča rekao je da liječenje incizicionalnih kila predstavlja veliki napredak i iskorak za liječenje pacijenata na našim prostorima. Pokaznu operaciju izveo je dr Bojan Radovanović, hirurg iz Beograda,  eminentni stručnjak iz oblasti laparoskopske hirurgije. Dr Radovanović je  1995.godine, nakon usavršavanja u Hong Kongu, obavio prvu laparaskopsku operaciju preponske kile u Srbiji, nakon čega uvodi u redovan program laparoskopske operacije incizionih, želudačnih kila, kao i druge operacije iz domena abdominalne hirurgije.

Dr Radovanović trenutno radi na uvođenju e TEP endoskopske procedure u redovnu upotrebu kod operacija incizionih kila. Drugu operaciju je izveo dr Milan Todorović, hirurg iz bijeljinske bolnice, koji je laparoskopsku hirurgiju usavršavao u Švajcarskoj.

U okviru Workshop-a dr Bojan Radovanović održao je predavanje na temu "eTEP endoskopske procedure u redovnoj upotrebi kod operacija incizionalnih kila".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

20°

  • 17:00

    20°C
  • 20:00

    18°C
  • 23:00

    15°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

106 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

313 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 14:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI