Priča koju život piše - Vojislav i Nikolina Mirković

  • BIJELJINA
  • 30. May 2023.

"Fakultet upišeš da bi proširio svoja znanja i da bi nakon toga našao posao u struci. Međutim, mi smo upisom na fakultet dobili mnogo više." Ovako su svoju priču počeli Vojislav i Nikolina Mirković, studenti Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina.

Priča koju život piše - Vojislav i Nikolina Mirković
FOTO: FPE Bijeljina

Nikolina Mirković, završila je srednju ekonomsku školu 2017. godine na smjeru poslovno-pravni tehničar, ali u oblasti prava se nije pronašla, pa je odlučila da upiše Fakultet poslovne ekonomije u Bijeljini. Vojislav je završio tehničku školu 2017. godine na smjeru energetičar. Odlučio je da upiše Fakultet poslovne ekonomije, jer je, kako kaže, u startu znao da će se opredjeliti za smjer poslovna informatika kako bi proširio svoja znanja u toj oblasti koja ga je oduvijek zanimala. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Još u prvoj godini, profesor Srđan Damjanović nam je pričao o prednostima informatike kao smjera, ali i mogućnosti zaposlenja i prije diplomiranja. Takođe, bilo je tu priče i o parovima koji se upoznaju na fakultetu i ostanu i nakon njega zajedno, ali smo se na te priče uvijek svi samo smješkali", kažu Nikolina i Vojislav.

"Naša priča je počela na jednoj od pauza između predavanja, kada je Vojislav objašnjavao grupi kolega zadatke iz finansijske matematike. Kada je na pola jednog zadatka „zapeo“ ja sam mu pripomogla. Što bi se reklo, ostalo je istorija", sjeća se Nikolina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kakvo je vaše iskustvo sa Fakultetom poslovne ekonomije i kako ste došli do željenog zaposlenja?

Na trećoj godini, oboje smo se odlučili za smjer Poslovna informatika, jer smo u tome vidjeli budućnost. Već tada su nam i profesori, ali i asistenti govorili da bi trebalo da se prijavljujemo na studentske prakse, jer fakultet sarađuje sa mnogo firmi iz Bijeljine, ali i okoline. Prednosti prakse su neprocjenjive, jer sve ono što ste učili na fakultetu, sva ona teorija i zadaci dobiju smisao. Mi smo se odlučili da praksu odradimo u firmi „Orao“ a.d. za proizvodnju i remont, jer nam je rečeno da se kod njih upravo tada uvodio novi informacioni sistem, što je nama bio dovoljan znak da odemo tamo. I zaista, toliko znanja koje smo nosili sa fakulteta nam je značilo na praksi. U Orlu smo prošli kroz skoro sve sektore, te smo tako obnovili, ali i proširili naša znanja koja smo nosili iz mnogih predmeta na studijama.

„Orao“ je firma koja obiluje dugogodišnjom tradicijom i iskustvom, sa mnogo procesa na jednom mjestu koji vam pomažu da ispratite neki posao od početka do kraja. Očekivano, najviše nam je značilo to uvođenje novog informacionog sistema, jer je to naša oblast. Kako im je zatrebala pomoć iz te oblasti, a mi smo bili radi da širimo naša znanja, odlučili su da nas zadrže. Tako smo nas dvoje već u trećoj godini radili posao u struci, a ujedno i studirali.

Nikolina, da li je istina da te Vojislav zaprosio na fakultetu? :)

Na jednim od vježbi kod profesorice Biljane Kovačević na trećoj godini, Vojislav me je zaprosio. Zanimljiva činjenica jeste da su se te vježbe održavale u istoj slušaonici u kojoj smo se i upoznali, onda sa onim zadacima iz matematike. Ništa nije slučajno. ;)

Nakon diplomiranja uslijedilo je vjenčanje, a uz to i odluka da nastavimo sa radom na sebi. Upisali smo master studije na Fakultetu poslovne ekonomije, na smjeru Digitalna ekonomija. Izuzetno smo zadovoljni predmetima i profesorima na drugom ciklusu studija, gdje naše znanje samo postaje veće.

Zahvalni smo Fakultetu poslovne ekonomije, jer smo upisom na njega dobili ne samo znanje, nego i posao u struci, ljubav svog života, ali i porodicu jer nam uskoro dolazi novi član.

Slijedite svoje snove, ko zna, možda se baš na Fakultetu ostvare, možda baš tamo počne i vaša priča, poručuju Nikolina i Vojislav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA